Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-22

Annorlunda volontärarbete


Tomar har utnämnts till världshögkvarter för The International Order of the Knights Templar och nu är arbetet i full gång med att skapa den första festivalen, Festa Templária. Här finns mer att läsa (på engelska)
Det är en festival som kommer pågå i dagarna fyra med alla möjliga uppträdanden, en fackelparad med 100 fackelbärare till fots och riddare på häst. Speciella medeltidsmenyer kommer serveras på utvalda restauranger, evenemang för barn, workshops och mycket mer.

För att få detta till stånd har expats (utlänningar) tillfrågats om vi kan hjälpa till och självklart kan vi ju det. Förra sammankomsten var det fackeltillverkning och idag var det att resa marknadsstånd och tält.
Ingenting var förberett som vanligt utan vi var några som begav oss till lagret för att hämta materialet. Där mötte oss tre fullastade pallar, väl tejpade, med stånd-detaljer. Ingen kniv fanns att tillgå men vi hittade en spackelspade så vi kunde sprätta tejpen med viss möda och sen var det bara att kånka ut allt till bilen. Hade jag vetat detta så hade jag tagit med både kniv och pirra. Bra att veta till nästa gång.

Tejp, tejp och åter tejp. Välpackat var det i alla fall

När vi väl kom till torget i Tomar lastade vi ut och fick titta på ett foto hur stånden skulle monteras. Ingen monteringsanvisning här inte. Tack och lov är man van vid Ikea-prylar så efter lite trixande fick vi ihop det första ståndet. Jippi! Efter det så gick allt som smort och vi var klara snabbt som attan med alla tio stånd.

Upp-packning. Vad ska vara var?

Trixande för att lista ut hur det skulle var

Första ståndet klart. Duktiga vi

Välbehövlig paus efter de fem första stånden

Resterande fem gjordes på löpande band och det gick som smort

Klara! Tur att det finns turister som kunde hjälpa oss med fotografering

Eftersom vi var så snabba och samspelta bestämde vi oss för att sätta upp också det sista tältet som skulle vara i parken. Det var lite större och som tur var visste en av killarna som varit med förut hur det skulle sitta ihop. Och tjillevipp så var det uppe och vi kunde gå till kinesrestaurangen för en välförtjänt måltid och en öl.

Tältet - Hm, hur skulle det vara nu?

Taket på plats

Ann och Sylvia tog sig en svängom i skuggan

Det blåste rejält så det var en utmaning att "sy ihop" väggarna

Klart!

Och nu en välbehövlig lunch, alla var vi stormhungriga efter dagen arbete

I morgon när festivalen börjar kan vi gå där och säga - Den där har jag varit med att sätta ihop. Det är riktigt kul att vara med och få en riktigt levande stad, att engagera sig och lära känna nya människor.

Hasse han tillbringade dagen i skolan med att traggla sina evinnerliga verb i förhoppning att kunna konversera nå´n gång i framtiden. Jag har lärt mig ett nytt ord idag; faca som betyder kniv. Vi försökte låna en på cafét och fick då en bordskniv! Ingen bra lösning så jag sprang ner till kinesaffären och införskaffade några skjutbladsknivar istället, efter det gick det som smort att skära bort all tejp som paketen var inlindade i.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Goa Bilder som man tackar för.

MVH / Åke

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack tack, kul att dom glädjer :-)
/Annelie