Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-10

Åsnehus och grälsjuka hundar


Fackeltillverkningen fortsatte idag. Vi började workshopen på cafét för lite surr och en fika innan vi satte igång. Dock varade inte arbetet så inte så länge för det fanns inte tillräckligt med material. Klantigt tycker jag, när man väl lyckas få ihop frivilliga borde de sett till att det fanns tillräckligt. Vi klippte till jutevävsremsor så länge tyget fanns, detta fästes sedan på de långa spikarna i skaften för att sedan doppas i parrafin, rullas ihop och najas fast med ståltråd.
Arbetet skulle fortsätta på eftermiddagen efter att de skaffat mer material men då kunde vi inte vara med. Vi fick i alla fall hjälpa till lite och det var kul att se hur det gick till.

Tillklippning av remsor...

...som fästs på spikarna.

Fackelskaft med och utan tygremsor

Vår instruktör

Doppning i parrafin

På eftermiddagen for vi iväg till Coimbra och en stor byggmarknad. Jag hade fått syn på en friggebod till bra pris som skulle funka perfekt till åsnehus, och det ville vi kika på lite närmare. Nu blev det inte det huset utan ett lite större. Vi kommer inte sätta dit dörrarna utan det får bli som ett lösdriftstall. Istället kommer vi göra en mellanvägg och sätta dörren på gaveln så vi får ett litet utrymme för åsnetillbehör.Sen är det bara åsnan/åsnorna som fattas.Dom hade ett gammalt pris uppsatt på visningshuset vilket var tur för oss för det blev 100€ billigare. Och skaffade man ett kundkort fick man 5% rabatt. Tur det för transporten hem kostade inte gratis, huset ligger i ett enda paket på 540kg och det är inget man stoppar in i bakluckan precis. Man får även 1 poäng för varje € man handlar och när man kommer upp i 1000 poäng får man 10% nästa gång man handlar. Helt ok eftersom vi ska ha en massa grejer till övre badrummet också.

Vi passade på att handla staket och en grind så att vi kan skärma av vår nyplöjda jordplätt framför nedre ytterdörren så att våra gäster kan komma och gå oantestade av våra små änglar.

Appropå änglar rök Loffe och Rufus ihop ikväll. Typiskt, nu när Loffe äntligen börjat acceptera Rufus, igår låg dom helt lugnt bredvid varandra i soffan och jag kunde klia på båda samtidigt. När vi särade dom råkade min tumme lite illa ut, det blev ett hack i den och det blodade ganska ordentligt men det såg värre ut än det var som tur är, ett omslag med alsolsprit så blir den snart återställd. Det blev en extrapromenad för att lugna ner pojkarna.

Aj aj

Innan vi for iväg på morgonen dök Carlos rörpulare upp. Han är nu redo att börja jobba med vårt kommunala avlopp. Carlos kämpade med spade och efter ett tag kom en kille med traktor och plogbill. Istället för att gräva som var meningen körde han med den ena blogbillen så att det blev ett djupt dike ut till avloppsbrunnen i vägen. Alla sätt är bra utom dom dåliga. Man måste i alla fall säga att när de väl jobbar är de ihärdiga. Vi kom hem strax efter sju och de höll fortfarande på.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Precis ett sånt hus som jag vill ha som lekstuga och förråd av utemöbler på vintern. Vilka mått är det på huset? Ajaj du har väl stelkrampsspruta? Ni har verkligen träffat en massa nya vänner och får vara med om mycket kul saker.
Ha de gott

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Måtten är 357x318x245.
Sist jag tog en stelkramp sa dom att jag hade skydd för minst 10 år, kommer bara inte ihåg när det var. Men jag håller koll på tummen.
Nog är det mycket roligt man får vara med om här, vi ångrar inte en sekund :-)
Må väl och sköt om er
/Annelie