Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-04

Dramatik


Dagen började med att vi for till HeRoy (butik med second hand-möbler från Holland) som fått in en ny sändning. Där hittade vi ett fint soffbord till nedervåningen. Hitintills har vi haft en nödlösning, ett gammalt trädgårdsbord gömt under en fin broderad duk men det slipper vi nu. Det bordet har istället fått bli groomingbord på hägnet tillsammans med en badkarsmatta. Se, allt kommer till användning till slut, även ruckliga saker.

Fint tycker vi

Jag for iväg till hägnet för att grooma klart. Den elektriska klippern funkade sådär 10 minuter på en laddning så det blev att ta till saxen. Naturligtvis hittar jag inte kvittot så jag kan gå tillbaka och klaga, tur att den inte var så dyr.

Sen for jag hem till Carmen för att kolla läget med henne. Hon har inte hörts av på flera dagar, inte svarat i telefon, mejl eller sms. Det enda vi hört något från är hennes granne som sagt att hon inte mådde så bra, sönderarbetad trodde vi alla.  Jag möttes av en rejält sjuk Carmen. Efter en del dividerande gick hon med på att följa med till sjukhuset där dom tog en massa prover på henne och gav henne syrgas.
Jag for hem för att förbereda morgondagens marknad i väntan på att det skulle bli klart på sjukhuset. När jag hämtade upp henne hade det visat sig att det var lunginflammation.
I hägnet har det på Fatimas order använts ett medel som heter Pecosanol för att koma till rätta med fästingar vilket egentligen är omöjligt då det dräller av råttor där som släpar med sig de läskiga kräken. Detta medel blandas med vatten och sen vattnas hela hägnet inklusive boxarna med hundarna i. Läkaren frågade om hon använt ansiktsmask men icke. Troligen har hon andats in detta och med en inte alltför bra allmänkondiotion har det orsakat lunginflammationen.
Fatima har tydligen berättat för henne att medlet har eller ska tas bort från marknaden p g a dess giftighet. Och detta har har hon trots den vetskapen beordrat Carmen att använda. Jag frågade hur det fungerade med hundarna då detta tydligen är bra farligt, hon berättade att fler fått ögoninflammationer och att en hund dött.
Jag blir så arg. Nu har jag skrivit till alla i styrelsen om detta så att alla ska bli medvetna om det och att medlet absolut inte ska användas då det är farligt både för folk och fä.

Hasse har målat på muren. Den har blivit högre nu mittpå tack vare elskåpen. Vi hade funderingar på att höja muren hela vägen men är tveksamma om det verkligen behövs. Vad tycker ni kära läsare, ser det förskräckligt ut eller är det helt ok?


Dagen slutade vi med en öl tillsammans med Mandy och John på vårt lilla café i Carill. Alltid lika trevligt.

En vovve blev adopterad i dag :-)

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Marninger sa...

Hmmm, skall jag vara ärlig så är muren inte så snygg. Men en så hög mur kan ju också bli dominant och avvisande.

Blir kanske bättre om "pelarna" förlängs till samma höjd och man ställer typ krukor med blommor eller sätter någon ställning för klätterväxt där muren är lägre?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det ligger något i vad du säger Marninger. Vi får ta och gnugga geniknölarna. Kruxet är Otto som gärna river upp allt vi planterar, så det blir till att hägna bort honom från allt han kan förstöra den rackar´n.
/Annelie