Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-20

Kaos och kalabalik i hägnet


Det blev inget skrivet i går för jag kom hem till slut först efter midnatt och Hasse har fortfarande inte lärt sig hur man gör.

Söndagen bestod av hund, hund och åter hund. Hägnet har ju varit helt obemannat på söndagar tidigare men nu har vi fått igenom att några går dit varje söndag och nu var det jag och Mandy som såg till att dom fick det rent, mat och vatten. När det var gjort var det bara att slänga sig i duschen, äta lite och fara tillbaka in till Tomar och hägnet.
För några veckor sedan var vi några stycken som gjorde ett besök på ett privat mönsterhägn, Cedar Centre. Dom kom nu hit för att berätta för styrelsen hur dom tar hand om sina hundar och katter + ge tips om hur man kan samla in pengar. Men först ville dom göra ett studiebesök i hägnet. Jag kan lugnt säga att de blev chockade trots att vi berättat en hel del och dom gillade INTE det dom såg.
En snabb fika och iväg till styrelsemötet. Barry som äger Cedar Centre (CC) och en volontär som är veterinärsköterska skulle prata före själva mötet. Deras budskap var inte nådigt. Antalet hundar måste minskas!
(Vi har försökt få till stånd att sjuka (det är många), enormt rädda hundar och de som absolut inte har en chans att adopteras borde få somna in. Vi har fått tjata för att Fatima ska ta hundar till veterinär för en spruta då de varit sjuka och inte haft många dagar kvar.)
Nu kom CC och sa samma sak och de gav sig inte. De berättade också en del om hur de samlade in pengar, gav tips på evenemang och lite annat innan de for och mötet kunde ta vid. Naturligtvis blev första punkten avlivning. Efter mycket om och men har de nu gått med på det, haken var som vanligt pengar.

Film om hägnet http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iEZuhzctYK0
En till film http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oKmWd0knHKs
En massa foton https://plus.google.com/photos/115152669009738520263/albums/5837053057391898737?banner=pwa
Även om en bild inte kan återspegla hela verkligheten säger den ändå en hel del

Det har kommit sponsorpengar genom mig och eftersom jag inte riktigt vetat än hur dom som inte var adresserade för något speciellt skulle användas finns 222€ kvar på kontot.
Det har varit lite kontraproduktivt; när jag köpt mat för donerade medel har Fatima slutat komma med foder och på sistone innan Carmen slutade har jag köpt och gömt och levererat 1 säck i taget som komplement. Efter att Carmen slutade har inte det funkat så slantarna har samlats. Ordföranden trodde dessutom att jag behöll pengarna för mig själv så idag kom tillfället. Jag visade en sammanställning av vad som inkommit (finns även på hemsidan, inget fusk här inte) och vad jag spenderat och på vad. Dessa pengar kommer nu användas till medlet som behövs för att de som lider mest ska få komma till hundhimlen. Inga ursäkter kvar.

Det kan låta grymt men man måste komma ihåg att dessa hundar lider stort och har ingen framtid samtidigt som de som faktiskt har en framtid kommer på undantag. Nu kan de få bättre omvårdnad, bättre mat, medicin och en större chans att få nya hem, speciellt som det samtidigt kan bli pengar över för att förbättra förhållandena i hägnet så att de hundar som är kvar kan få en bättre miljö. Det blir heller inte lika trångt och stressigt så slagsmål, dödsfall orsakade av slagsmål och halvt uppätna hundar kan upphöra.

Hasse har börjat bila i väggar på övervåningen nu för att el-Bruno ska kunna komma och göra färdigt. Damm överallt igen. Suck!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Jag, Annelie, ber om att de små stackarna skall få komma till hundhimlen snarast.

Det var det värsta jag upplevt, alltså mina tre timmar som volontär på hundhemmet. Vaknar fortfarande och ser dessa ögon.

Avliva dem snälla. Betalar gärna en slant för att någon stackare skall få somna in.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag lovar att vi gör vad vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för alla.
Tack för ditt stöd, hela historien är tung.
Kram
/Annelie

Maud sa...

Ja, snälla låt alla som lider få somna in. Behövs mer medel så hjälper jag gärna till. Men ändå konstigt att inte veterinärerna kan sponsra den största delen. Berätta hur det går.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Veterinären här är ganska profithungrig tror jag. Minns jag inte fel kostar en "subventionerad" avlivning från 20€ och en flaska som räcker till 5 går på 30€, inte mycket till subventionering i mina ögon.
Lovar att berätta
Kram
/Annelie