Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-25

Besök och festival


Lilla papsen och mamsen har kommit på besök. Alltid lika roligt att träffa sina nära och kära. Jag for in till hotellet deras i morse och möttes av en jättekram. Fredagsmyyys. Med sig hade dom en resväska full med snus så nu är lagret påfyllt igen + att dom hade rensat sina förråd av diverse hundgrejer som hägnet ska få.


Vi tog en promenad bort till marknadsområdet där det blev en del shopping, både kläder och skor. Det är bra billigt, jeans för 10€, läderskor med sydda sulor för 25€ så det blev en del att fylla den numer tomma resväskan. Det blev lite fika och rundvandring på stan för att därefter ha lite middagsvila innan kvällen begivenheter, festivalen har ju börjat och det är evenemang hela tiden lite överallt i stan.

Påfyllt, nu klarar jag mig ett tag till

Barnens parad

Här vänder barnen sig till statyn av stadens grundare med en bön eller om det är en slags hälsning.

Medan dom vilade for jag hem och fixade lite grann. Här hemma håller dom på att sätta upp stängsel nu. Stolparna som behöver gjutas fast var dagens syssla och imorgon (förhoppningsvis) fortsätter dom med stolpsättandet. Hasse for runt och klippte gräs utefter kanterna där stängslet ska vara.

Jag for tillbaka till stan på kvällningen och vi gick till en helmysig medeltidsrestaurang på torget. Där åt vi gott från en medeltidameny som inte såg så aptitlig ut, hare med blod på bröd låter inte så frestande, den hoppade vi över och valde lite mer modern mat som var jättegod.
Vi satt alldeles bredvid scenen på torget och fick lyssna till musikuppträdande och dansuppvisning. Väldans trevligt måste jag säga. Någon som tänkt sig till Tomar nästa år kan jag rekommendera att fara hit under festivalen då detta evenemang ska bli årligt.

Sång och dans

Medeltida mat

Mamsen och papsen glada att äntligen få något gott i magen

Handfatet på restaurangen...

... och toaletten hade dom fixat tidsenligt. Det är faktiskt en modern toalett dom maskerat. Riktigt häftigt gjort.

Efter maten gick vi till parken där de satt upp en medeltida marknad med både hantverk och mat. Dom har gjort det väldigt fint, utanför matstånden stod det rustika träbord och folk satt på ”bänkar” tillverkade av halmbalar. Det var en riktigt skön stämning i hela stan, svårt att beskriva så här med ord, det måste nästan upplevas. Jag har varit på medeltidsfestivaler förr men denna tar nog priset.

Även balkongerna är pyntade

Parken

Fina hantverk

Tur har vi haft med vädret. Hela dagen har det varit strålande sol och varmt och gott. De senaste kvällarna har det varit bra kyligt så tjocka jackor fick följa med på kvällsvandringen, kan väl säga att just ikväll var dom överflödiga.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: