Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-15

Räkningar och startskott för åsnehuset


Dom är lite lustiga här ibland. Två av hantverkarna som varit här, den ena i höstas och la golvet i köket, har vi inte hört ett dugg ifrån - ingen räkning, medan andra är precis tvärt emot. I går fick vi räkningen av el-Bruno och idag ringde han och efterlös pengarna, dom fanns ju inte på hans konto. Även om vi satt in pengarna igår hade dom inte hunnit in på hans konto till idag vilket inte borde vara en nyhet. Likadant var det med kökstillverkaren. Han stoppade räkningen i brevlådan ena dan och nästa fick han en engelsktalande kompis att ringa och fråga varför inte pengarna fanns på kontot. Antingen är det ingenting eller så ska allt ske helst igår.

I dag var vi iväg och skaffade betonggrunkor att ställa åsnehuset på. Vid förfrågan om dom kunde leverera dom kunde det ske nå´n gång i framtiden så det blev att lasta in i bilen. Hasse kände på grunkorna och gissade optimistiskt på att dom vägde 10-15 kg. Jag testade och sa att aldrig, dom väger mer, en hundmatssäck väger 15 kg och dom har jag inget problem att bära, men dessa... En kille tog dom till vågen och varje grunka vägde 44 kg. Hasse får nog ta och omvärdera sin känsla för vikt, eller sluta stajla.

Början på åsnehuset

Vi fick grunkorna i omgångar och idag lastade vi in 8 grunkor och fick sen köra jätteförsiktigt då hela stan är belamrad med farthinder och lasten låg på ena sidan av bilen. I morgon då resten ska hämtas får dom lasta lite jämnare i bilen.
I morgon kommer dom med åsnehuset. Ett nätt paket på 540 kg. Hoppas dom har en kran att lyfta av det hela med annars blir det bekymmersamt.

En av våra vinplantor, inte stor men den lever

Vår vingård, dags för ogräsrensning

Små jordhögar ligger lite överallt i det som ska bli hage. Undrar vilken sorts djur som puttar upp jorden, det ser inte ut som mullvad eller sork.

Vi beställde en azulejos för ett tag sen. I dag ringde tjejen och vi var och tittade på skissen. Den kommer bli jättefin och med vårt husnamn på – Quinta dos Aromas. Tack Aura för namnet, jag bara älskar det. Det är en ganska stor azulejos, ca 60x50 cm, och med tanke på att den är helt handgjord är priset inte blodigt, 110 € kommer den kosta.

Blogger har blivit konstig. Förr gick det nästan med blixtens hastighet att ladda upp bilder, nu tar det lååång tid. Nästan så man hinner fika under tiden.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Åh Quinta dos Aromas! Fantastiskt namn. Vill tillbaka nu!
Kul med vingården. Sedan har ni ju olivträd också. Det har jag alltid velat ha.

Åsnehuset kommer bli fantastiskt. Nu fattas bara en hyresgäst också, eller är det på g.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse!

Ja visst är namnet kanon.

En vacker dag får vi druvor där men jag undrar just om dom orkar bära några än, så små plantorna är. Vi får se till hösten.

Ingen åsna än men står huset där kan vi börja söka på allvar. Vill ju ha en "rescue"-åsna vilket inte är så lätt att hitta.

Ni är alltid välkomna.
Ha det så bra
/Annelie


Anonym sa...

Nu rycker det i resetarmen! laddar för att komma ned
till er, sugen på att hjälpa till med byggprojekten.
Kul med åsnehuset!

Hälsningar Anders.


Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tjaa vi får se hur det blir med trähuset, jag har börjat lite idag med att försöka få till en betongram att ställa huset på, det är igentligen kraftiga kantstenar, en meterlånga men att få dom att ligga i våg tycks bli lite knepigt men å andra sidan så är huset självbärande så med lite sand under stenen så blir det nog bättre efter ett tag.
Men du behöver inte oroa dig, vi får kanske ett bygglov till ett mer permanent hus nästa vecka, och det finns annat också.
Du är hemskt välkommen Anders, när helst du vill, och hälsa familjen, och Pecka

Alaska sa...

Så de brukar inte ens ha förfallodag 14 dygn framåt på sina fakturor ?! I sanning en anmärkningsvärd kutym! Eller är det bara kanske en hint att de förväntar sig av skattemyndigheterna "avskydda" sedlar i handen nästa gång...

PS!
Apropos pingsten: vi trivsellider av 28 grader - plus! - här i idag. Och vad har då ni era degosar att kontra med ;-)

PS2!
En riktigt trevlig pingst på er alla 2- som 4-benta !

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja du Alaska man kan undra vad det beror på. Vi har inte sett några datum på hantverkarnas fakturor alls.

Vädret är inte det bästa. 13-14°, stormbyar, häftiga regnskurar och t.o.m hagel. Hua, inte riktigt vad man förväntade sig.

Kanske sent men trvlig pingst du med.

/Annelie