Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-26

Fläktsök och otroliga 50 000 sidvisningar


I går for vi runt som vettvillingar och försökte få tag på takfläktar. Man förväntar sig att en sådan uppfinning skulle finnas lite överallt i ett varmt land som detta. Men nä, vi hittade bara bords- och golvfläktar. Vid en sökning på nätet hittade jag en enda firma som hade takfläktar men ska man beställa på postorder har vi hunnit smälta bort så det fick bli två stycken golvfläktar till gästrum och nedervåningen. Man vill ju att gästerna ska kunna sova gott utan att flyta omkring i sängen.
Själv har jag en bordsfläkt som står på en stol intill sängen och förgyller natten. En himla bra uppfinning det där.


Sista kvällen var det för Paula och Timo och dom lagade en supergod middag som dom bjöd oss på. Vi hade ett riktigt trevligt samkväm på glasverandan som blev något svalare på kvällningen. Där fick vi nytta av ena golvfläkten också.När solen går runt hörnet på eftermiddagen blir det näst intill olidligt på glasverandan. Då är det bara att invänta skymningen och öppna alla dörrar för att släppa in svalkan. På morgon och kvällen är det dock det bästa rummet i huset där man kan sitta skyddad och njuta av utsikten över naturen.

I morse gick vi upp tidigt och skjutsade ner våra gäster till tåget som gick kl 7. Lite tomt blev det allt nu när dom farit hem till Sverige igen. Dom var rara och tog med sig sommaren hit även om den blev i lite häftigaste laget, igår stod termometern i bilen på 41° och just nu, kl 2, visar den 34° och alldeles vinstilla är det. Pust och puh, man är då aldrig nöjd!

Över 50 000 sidvisningar! Helt otroligt och detta på ett år. Tänk att det finns så många som är nyfikna på vad som händer här i Portugal.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja aldrig får man vara nöjd. Antingen är det rengn, kallt och blåsigt på vintern eller för varmt på sommaren. Jag tror jag föredrar våren eller hösten, då tror jag temperaturen passar mig bäst. Själva har vi haft ganska bra väder fram till idag. Menar du en sådan där takfläkt som var jättepoppis här för ett antal år sedan? Konstigt att det inte finns hos er, kan du inte beställa från Sverige?
Nästa vecka ska HB in på reparationer sedan kan vi nog ut och åka igen :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej hej, jag håller med dig, vår och höst är bästa årstiderna. Gick just och tänkte på det.

Ja det är såna fläktar vi försökte hitta. Det fanns en yttepytte liten på kinesaffären men den var i minsta och bräckligaste laget.

Önskar er lycka till med HB:s lappning och lagning.
Ha en skön sommar

/Annelie