Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-16

Hurra! Nya promenadvägar och mer sand


Något jag saknat här är bra promenadvägar. När vi bodde i Enskede hade vi hela Nacka-reservatet gå med hundarna i, då kunde vi lätt vara ute och promenera 2-3 timmar. Här har vi mest haft tråkiga vägar runt gårdarna runt omkring, den längsta promenaden man har fått ihop genom att gå lite kringelikrokar har varat max 45 minuter. Detta syns också på framförallt Duro, han har blivit rund och go. Vi har prövat att gå uppåt skogen där det brann förra året, men där är vägarna extremdåliga och backarna är nästintill lodräta, inga höjdarstråk precis.

Det var en gång ett hus...

Lite tallskog

Så i morse tog vi gud i hågen och gick till grannbyn Carril där vi passade på att ta en fika, under fikapausen bestämde vi oss för att pröva skogarna bakom den byn istället. Succé!
Där finns otaliga småvägar man kan gå vilse bland vilket vi inte gjorde idag. Vi tog det säkra före det osäkra och riktade in oss mot den stora dammen  Barragem Carill. Innan vi nådde den hamnade vi vid Ponte Romana (dit vi brukar åka bil med hundarna) och därifrån testade vi en okänd väg men med riktning hemåt. Vi gick i en underbar natur och träffade på de första kossorna vi sett häromkring, de hade bjällror på sig, det lät som ett helt klockspel, det fick mig att tänka på Tibet av någon anledning.
Det blev en bra runda på ca 9 km och 2 timmar. Riktigt glad och nöjd är jag, nu kan vi gå våra långpromenader och utforska omgivningarna runt Carril och Duro kanske blir smal och fin igen. Det skadar nog inte för mig heller för jag har vuxit jag med.

Klockspelskossor


Igår var lite väl duktig med sandskottningen. Det visade sig när vi började jämna till ytan att det var för mycket sand! Vi vill inte att nya uteplatsen ska vara högre än gången runt så att man slår i tårna, alltså fick jag skotta bort ett antal kärror medan Hasse drog med en planka över sanden för att jämna till den. Ibland är det inte så bra minsann att vara arbetsam. Ungefär hälften är tilljämnat nu och imorgon ska vi köpa betongplattor och börja lägga dom mot den befintliga gången. Bara dom är på plats kan vi fortsätta jämna till resten och plattlägga resten.

Underlaget var så ojämnt så här och där får ingen sand plats

Vi har ganska mycket sand nu så det blir en liten uteplats under ett av olivträden också. Underlagsplasten tog slut så det står nu på inköpslistan. Där ska vi inte ha betongplattor utan kommer nöja oss med trall, antingen i plast eller trä men det lutar åt plasten eftersom de kommer ligga direkt på sanden. När det blir klart kan man sitta i olivträdets skugga och mysa. Inte helt fel.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: