Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-17

Kaffesnack och uteplatser


Det sägs att Sverige ligger tvåa bland kaffedrickare i världen. Jag har lite svårt att förstå det när man ser alla caféer här. I stort sett varenda liten by finns ett café och i varje kvarter finns minst ett café. I kvarteret där Slöhögen (bilregistreraren) håller till finns hela 5 caféer, och det är inga små ställen utan det är stora caféer med uteserveringar och tonvis med godsaker. Oftast när man går förbi ett café är dom mer eller mindre fullsatta och folk slinker gärna in och tar sig en kaffe på stående fot.
Det känns som om Portugal skulle ligga i topp. Det är svårt att förstå hur alla dessa caféer kan vara lönsamma när alla säljer samma sak.

Fikadags med delade bröd

En rolig sed dom har är att nästan allt kaffebröd man köper till sin kopp kaffe delas diagonalt. Jag är nog allt lite nyfiken på varför dom gör så. Kan det vara så att bakverken ofta är stora, mycket större än vad man är van vid i Sverige, och att folk brukar dela på gotterna? Med tanke på att folk inte är så överviktiga i allmänhet, vilket de borde vara om dom svalde alla bakverken odelade, så lutar det nog åt att det delas, det är i alla fall vad jag tror.

Vi var till Coimbra idag och införskaffade lite trätrall, parasoll och ett vindskydd av hopknutna grenar till mitt lilla projekt vid olivträdet. Vi köpte 16 kvadratmeterstora trallar och det var på håret att vi fick in dom i bilen. Jag la ut dom på sanden och det visade sig att vi skulle behövt tre till, det var nog tur att vi inte tog rätt antal från början för vi hade aldrig fått in alla i bilen, det får bli fler nästa resa istället.

Här ska det bli myspys

Vi var också iväg och beställde betongplattor till uteplatsen. Eftersom vi vill ha den färdig helst igår  fanns det bara två sorter att välja på som inte var beställningsvaror med minst två veckors väntetid. Det vi hade att välja mellan var en gul platta och en vit. Gult hade inte varit nå´n höjdare så det fick bli en vit. Kanske inte helt lyckat men den lär snart ändra färg till något dovare när väder, vind, hundar och människor har nött ytan ett tag. När sen lite möbler och annat pynt kommer på plats blir det nog inte fullt så iögonfallande.

Uteplatsen på G.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Jag har bokat platsen under oliven.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Platsen är vikt för er

Aura sa...

Hej Annelie o Hasse,

De delar alltid smörgåsarna på mitten= det ska vara fint att äta, inte kan man klämma i sig en stor smörgås, bakelse.
Tack för att ni satsade på trätrallar istället för plast. Var goda mot naturen

Varma hälsningar
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack igen Aura för info, vad skulle vi göra utan dig? Jo, leva i okunskap. :-)
Ha det så gott
/Annelie