Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-05

Mygg och Helpx


Nu börjar myggeländet igen. Än så länge är dom inte så många men dom som tittat fram sticks duktigt. Vet inte om jag blev härdad förra året för de myggbett jag fått hitintills är inte fullt lika kliiga eller så har de giftigaste inte dykt upp än. Jag hoppas på första alternativet, att man blir mer och mer härdad.

Mosquito 1

Mosquito 2

Elarbetet fortgår med en rejäl röra som följd. När kablarna till kökslampan skulle bytas gick röret i taket sönder så det gick inte att föra in nya kablar. Vi hade ingen större lust att bila upp taket så lösnigen blev att borra sig upp genom taket till vinden och dra ledningen den vägen istället ner till kopplingsdosan som sitter i vardagsrummet. Alla sätt är bra utom de dåliga.


Mandy och John har arbetande volontärer genom Helpx hos sig, två tjejer från Danmark och en kille från England. Helpx förmedlar kontakter mellan folk som vill fara utomlands och folk som behöver hjälp med diverse sysslor. Volontärerna jobbar 4-5 timmar om dan mot mat och husrum samtidigt som dom får uppleva andra länder. Ett smart system för alla inblandade, där alla är vinnare, förutsatt att det är bra folk som kommer eller att det är bra ”arbetsgivare” som tar emot förstås. På kvällningen sammanstrålade vi med hela gänget på bycafét för en öl och en trevlig pratstund.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: