Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-11

Mysko besiktningsregler


El-Bruno har varit och besiktigat sin bil. Han fick nedslag, en 1:a och tre stycken 2:or. Han har inte fått körförbud men väl en månad på sig att åtgärda felen. Under den tiden får han inte ha någon last i bilen, inget på taket och inga passagerare. Underliga regler tycker jag.
Det är verkligen petimätergrejer dom kan slå ner på. Tack vare att han har lättmetallfälgar som är grunda sitter en distans så att inte däcket ska slå i en bromsmojäng, däcket kommer således några mm utanför flygen vilket de inte alls gillade. Registreringsskylten fick han också nedslag på, i ena hörnet har det släppt lite lite grann av den blå färgen och sen fick han nedslag på bogseringsringen som var fastsvetsad, dom vill att den ska vara löstagbar. Enda "vettiga" nedslaget var att det var en spricka i ena bromskivan, det kan man ju förstå att de slår ned på, men det andra?
Det blir spännande den tag vi lyckas ta oss till besiktningen, vad kan de hitta på då tro?

Nu är det inte långt kvar innan allt elarbete är klart. Köket har äntligen blivit klart och här ligger Hasse och dammsuger under skåpen innan sparklådorna sätts tillbaka. Även om dom finns där läcker det in hundhår och annat jox. När vi drog ut kylskåpet kom en jättetuss från Otto med ut. Vi ser inte att han fäller, han gör det i lönndom den rackarn.


I går var det Portugals nationaldag. Vi märkte just inte så mycket av det utom att de mindre affärerna var stängda. Nästa år får vi se till att komma ihåg den dagen så vi kan skåla för vårt nya land.

Blomsterprakt

Grindar på plats som håller Otto inne...

... dock ej Loffe. Det blev ett smitarmellanrum under som vi måste täta.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Aura sa...

Hej Annelie,
Den 10 juni firar vi national dagen i äran till vår stora national skald Luís (Vaz) de Camões, han lämnade efter sig ett enormt verk..har själv läste det mesta.....själen vibrerar...tidsrummet försvinner när man läser honom..
Under flera år firade man den 25 april, revolutionens dag...ja, tack och lov...återgick Portg till
Camões dag....
Varma hälsningar...Aura
info på engelska...
Luís Vaz de Camões (Portuguese pronunciation: [luˈiʒ ˈvaʒ dɨ kaˈmõjʃ]; sometimes rendered in English as Camoens /ˈkæm oʊˌənz/; c. 1524 – 10 June 1580) is considered Portugal's and the Portuguese language's greatest poet. His mastery of verse has been compared to that of Shakespeare, Vondel, Homer, Virgil and Dante. He wrote a considerable amount of lyrical poetry and drama but is best remembered for his epic work Os Lusíadas (The Lusiads). His recollection of poetry The Parnasum of Luís de Camões was lost in his lifetime. The influence of his masterpiece Os Lusíadas in Portuguese is so profound that it is called the "language of Camões".[

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej och tack Aura, jag har försökt hitta någon svensk översättning av Camões, vet du om någon sån finns? Kollade på Stockholms stadsbibliotek men där hittade jag bara biografier. Det skulle vara kul att läsa något av honom. Tyvärr räcker inte min portugisiska till och jag har en känsla av att ev engelsk översättning antagligen blir för svår :-(

Ha det så gott
/Annelie