Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-18

Skolavslutningslunch och kärt besök


Hej och hå vilken lunch vi var på idag. Nästan hela klassen samlades tillsammans med vår lärare Dasio och skolans rektor för att ha en liten trevlig avslutningslunch. Jag fick vara med trots att jag gav upp och hoppade av liksom några fler avhoppare. Lunchsällskapet var himla trevligt men servicen!
Det var en ensam liten tjej som skulle ta hand om oss, det verkade vara en överraskning för restaurangen att vi kom trots bokning en vecka i förväg. Det fanns en enda meny på tre sidor som 17 pers skulle dela på. Det beställdes från den men det visade sig att det bara fanns dagens + omelett och en fläskköttsrätt.

Några har fått in mat
Dasio fick en liten avskedspresent

Vid frågan om det fanns vegetariska alternativ pekade hon på omelett och fick för sig att det beställdes omelett till hela högen, 10 stycken hade de hunnit fixa i köket innan misstaget uppdagades så vi var många som åt denna omelett idag. Som dagens fanns en fiskrätt, en kötträtt som inte fanns + spaghetti bolognese. Denna spaghetti var tydligen inget vidare för kvar på tallrikarna var det mesta och en skickade tillbaka maten. Jag gjorde ett bra val som tog omeletten, den var helt ok. Hasse valde fläskrätten som inte var någon höjdare, den var seg med en väldigt mysko svampsås.
Det var lika kaosartat innan vi fick in drickat vi beställde men till slut fick alla sin mat och dryck.

Alla samlade för gruppfotografering utanför skolan

Kontrakt på fyra sidor med skolan, detta skulle vi skrivit på första dagen men det blev sista dagen istället. Allt på portugisiska, tror ni vi förstod allt?

Lagom tills vi kom hem dök Anders upp. Han har bilat från Svedala med en lite längre rast hos goda vänner i Frankrike innan hans resa längre söderut fortsatte. Det är alltid lika roligt att träffa honom. Han hade med sig lite inte-glömma-fosterlandet-grejer som knäckebröd, kaviar och lingondricka vilket vi är honom evigt tacksamma för. Vad vore livet utan dessa kulinariska läckerheter?

Nattmacka-dax med Anders

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej godingar
Då undrar den här kärringen vad vi skall ta med oss förutom en verbsnurra? Den känns ju inte så kul att komma med om gästen före hade med sig en massa kulinariska grejer.

Kram

Marie-Louise Angeå sa...

Hälsa Anders från oss och va kul med skolavslutningslunch.
Ha det bäst!
Kramar ML med familj

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse - Eftersom vi blivit av med SvD och därmed korsorden så önskar jag mig några korsordstidningar, Krysset och Lyckokryss skulle vara toppen, och skulle du snubbla över Mästarkryss är det ett plus.
Ses snart

Hallå Marie-Louise - Hälsningen framförd och han hälsar tillbaka. Sköt om er och må så gott

Kram till er alla
/Annelie