Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-06

Veterinärbesök


Igår var jag med Otto till veterinären för hans andra leshmania-vaccination. Den stora stora drummeln var livrädd och ville inte alls gå in på kliniken. Med lite lock och pock gav han med sig men morrade då Marta (veterinären) visade sig. Han bara vägrade gå in i undersökningsrummet så han fick sin spruta ute i väntrummet, vi låg där på golvet han och jag, fick lov att hålla i hans huvud rejält för han muttrade på bra. När proceduren var över bjöd Marta på goda hundkex, efter lite tvekan kunde han inte hålla sig utan tog emot dem med glädje. Undrar om han kommer ihåg den snälla veterinären om en månad när han ska få den sista sprutan eller om han har glömt kexen då.

Första delen av nya stängslet klart, högt och bra så Otto kan hållas inne.

Idag blev det veterinärbesök med resten av gänget för att få sina vaccinationer. Duro är lite sådär att gå dit men han följer snällt med, Loffe bryr sig inte så värst och Rufus var överlycklig. Han ville kramas massor med Marta. Duro och Loffe fick sina sprutor utan protester.
Vi passade på att kolla upp Rufus, han får inga vaccinationer så länge behandlingen pågår. Tyvärr svarar han inte så som vi hoppats på medicinen så nu ska han få en starkare behandling. Och den är inte billig, inte ens här. En kur på 20 dagar går på 152€ (ca 1300:-)! Undrar just vad det skulle kostat i Sverige?
Jag hittade kvitton på Duros och Loffes vaccinationer innan vi utvandrade. De kostade då 2036:-, samma sprutor här idag gick på 65€, (ca 565:-), så det ligger nära till hands att tro man blivit ruinerad på att behandla Rufus i Sverige.

Idag fick vi vår azulejos med vårt gårdsnamn på. Den ser lite naken ut så vi ska försöka hitta en bård att ha runtom. Vi tänkte inte på det då vi såg teckningen men nu när man la ut plattorna kändes det som om det saknades något.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Åh en sådan där azulejos vill jag också ha. Den blev väldigt fin tycker jag. Kan ni härbärgera två vilsna göteborgare någon gång i slutet på juni (typ 24/6)?

Vi villj u se den på plats förstås!

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse, huset är fullt till den 26:e, efter det får ni plats :-)
Kram
/Annelie

Åse Rexius sa...

Hej
Ja då får vi se om vi kan besöka er på kanske hemvägen istället.
Vi kör från Sverige 20/6 och kör hemåt 2/7 (om vi nu inte bestämmer oss för att flyga)

Åse

Aura sa...

Hej Annelie,
Var glad jag blir att du godtog namnet på din gård. Jag saknar bara lite blommor på skylten. Kanske någon blomma bakom åsnan o mellan de blåa raderna (föreställer raderna kanske lavendel?)
Du gör det bra med hägnet, önskar dig mycket kraft och tålamod.
En varm hälsning
Aura

Åse Rexius sa...

Hej
Vi har ändrat oss igen och flyger istället. Det blev för lite tid i Portugal då vi bara har 16 dagar på oss. Flyger 20/6 och hem 6/7. De sista tre dagarna kommer vi vara i Lissabon.
Vi kanske ses. Det hade varit väldigt roligt.

Kram
Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Aura - Jag föll pladask för namnet:-) Vi var så inne på det här med burro och när vi for till tillverkaren tänkte vi bara på namnbytet, inte motivet klantigt nog. Vi ska fråga om det går att lägga till något på den, om inte så får man använda fantasin.

Åse - Klart vi ska träffas, det är ett MÅSTE helt enkelt.

Ha det gott alla
/Annelie