Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-05

42° och veterinärbesöksdag


Värmerekord idag. På eftermiddagen visade termometern på 42° och nu när klockan är 23.45 visar den på 29°. Tur att vi införskaffade fläktar så förhoppningsvis går det att sova med en sådan som fläktar mot ens svettiga lekamen.
Man blir så hiskeligt trött när det är så varmt, inte orkar man göra så mycket nytta inte. Tänker på alla stackare som måste jobba, det går ju an när de jobbar inomhus med AC men de stackare som jobbar utomhus kan inte ha det för kul.


Enda nytta som blivit gjort idag är att fara i skyttetrafik till veterinären. Det var dags för Ottos tredje Leshmania vaccination, Hasse fick ta hand om det och idag skötte sig Otto riktigt bra, han följde med hela vägen in till behandlingsrummet.

Rufus myser i soffan med huvudet på kudden

Sen var det Rufus tur. Jag ville ha en “second opinion” och hade fått råd om en annan veterinär i Ourém av Ruth. Så dit for vi idag. Han blir ju bara sämre och sämre i huden så jag misstänkte att han inte fick riktigt rätt behandling. Den här veterinären tog ett skrapprov på huden och kollade i mikroskop och det visade sig att han har Demodex, hårsäckskvalster och inte Scabie som vår vanliga vet sa. Han har kliat sönder sig så nu får han antbiotica mot infektioner som det gärna blir då och klådstillande piller.
Förutom det har vi fått ett medel som luktar likt lacknafta som han ska bada med varannan dag tre gånger. Det är ett inte helt trevligt medel, jag måste ha hanskar på och Rufus måste bära krage tills han är torr. Pga värmen väntade vi till 23-tiden att bada honom för att sedan gå kvällspromenaden så att han torkade snabbt. Det är nog enda fördelen med att det är så varmt.

Här myser han inte lika mycket
Många hundar har Demodex men visar inte symptom. Får dom nedsatt immunsystem, som Rufus, eller blir utsatta för stress kan det utlösa sjukdomen. Valpen blir smittad av sin mamma då dom diar och som tur är smittar det inte från hund till hund som andra kvalster gör. Här kan ni läsa mer om Demodex

De otäcka kvalstren


Medan jag var hos veterinären med Rufus ringde Hasse. Otto hade lyckats bli biten igen så ansiktet hans svullnade upp. Som tur var hade vi fått piller efter första gången för att ha i beredskap så vi slapp åka tillbaka till veterinären med honom.

Stackars Otto

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Här i Lissabon har det också varit varmt idag men inte 42. Stackare. Dessutom har vi AC.

Men vad bra att Rufus äntligen fått rätt diagnos såhan kan få rätt behandling.

Och Ottopotto, stackarn.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi får hoppas att nya behandlingen funkar, annars får vi överväga att låta honom somna in för i så fall kommer det antagligen bli värre och värre. Håll tummarna

/Anneli

Anonym sa...

Här har vi i kväll kl 21.00 ca 19 grader och det tycker vi är helt ok, för att inte säga toppen. Man är ju aldrig riktigt nöjd, för varmt eller för kallt. Hoppas verkligen att Rufus nu har fått rätt behandling och att han kryar på sig. Annars är väl, som du själv säger; Hundhimlen bäst. Vi håller alla tummarna!
Agneta Åke o Robi

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Just nu skulle vi gärna ha det lite svalare. Inte ens Otto orkar hitta på bus :-)
Vi håller tummarna för Rufus.

Ha det så gott och njut av sommarsvalkan

/Annelie