Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-17

Åsnan Triggy


Their Voice Portugal är en organisation här i Portugal som räddar hästar och åsnor. Dom har bara hållit på ett år och har lyckats rädda en massa hästar. Häromdagen fick dom in en åsna som jag genast anmälde intresse för. Fick till svar att det fanns en väntelista för just åsnor så det var bara att slå det ur hågen.

Åsnekillen Triggy

Men ikväll fanns ett meddelande på FB att jag ska ringa dom i morgon för att stämma träff och komma och hälsa på Triggy som åsnan heter. De var inte nöjda med de andra på listan så vi får se om en annan duger. Spännande.

Hemsidan http://quintadosaromasportugal.com/ är uppdaterad och finns numer i engelsk version också. Det kom en del feedback och det tackar vi jättemycket för. Det är så lätt att bli "hemmablind" när man sitter och pillar och trots att vi gått igenom texterna hur många gånger som helst hittade jag nya smärre stavfel, eller rättare sagt att jag missat en bokstav lite här och där. Mandy har varit jättegullig och gått genom de flesta av engelska texterna, men skulle någon av våra kära läsare hitta något konstigt så säg gärna till. Och glöm inte dela den till alla era vänner och bekanta :-)  

Apelsin- och clementinträden har äntligen kommit ner i backen. Hit in tills har de stått i kruka för vi ville kolla om de kunde överleva vintern. För att freda dom från Otto marodör har vi satt stängsel runt vilka kommer väl till pass i vinter då vi vid kalla vindar får skydda dom. Det ena trädet hamnade nere vid uteplatsen olivträdet och det andra åt muren till. Nu får vi se till att vi inte glömmer skydda dom i vinter.

Apelsinträdet bakom galler

Mycket fotande har det varit, så mycket att jag slitit ut kortläsaren på datorn. Visserligen kan man föra över bilderna vi sladd men eftersom man sällan tömmer kameran blir väntan lång innan bilderna förts över till datorn. Otålig som man kan vara ibland ids man inte vänta utan pillar in minneskortet istället. Undrar hur länge kameran orkar innan den säger upp sig. Peppar peppar... Nu har vi blivit tvungna att köpa en extern kortläsare och det fungerar alldeles utmärkt det med.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: