Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-03

Bildfattigt idag och elstrul


Hej igen det är jag Hasse som skriver I kväll.
Det är väl lite tveksamt om man kan beskriva dan som diretkt spännande, för värmen har kommit tillbaka. I går var det ju väldigt svalt här, det var inte mer än 11grader vid nio och idag 23 vid samma tid, märkliga väderomslag.
Som ni antagligen vet åkte min polare Anders vidare till Borgone igår och idag åkte Lasse & Åse till Lissabon dom verkar ha fått en förkärlek till stadsdelen Barroalto där dom hänger på en massa “halvskumma” musikklubbar och det är nog ball.
Annelie har varit och hälsat på änkan Ruth, hennes make dog ju för en tid sedan och nu försöker hon att sälja sitt hus som är väldigt vackert men det är nog inte så lätt i dessa dagar. Hon vill ju helst kunna flytta hem till England och sin släkt även om hom har väldigt trevliga grannar som hjälper henne en hel del.
Själv har jag mest redigerat bilder som vi ska ha på våran hemsida som verkar ta sin tid men jag ska väl försöka lura Annelie att ta tag i den i morgon, vi får se hur det går med det.
För med en hemsida kan det nog bli lite snurr på uthyrningen.

Lite udda är ju däremot att helt plötsligt la huvudsäkringen av på övervåningen och det visade sig att jag kunde köra allt utom kylskåpet så först trodde jag att det var det som hade pajjat under natten och efter att vi fick hjälp med en nu display i fredags men när jag kopplar  det med skarvsladd nere från nedervåningen då funkar det. Så varför slocknar elen? Vi har inte ökat belastningen här uppe på något vis,,märkligt,,och djupingarna från Pombal har inte visat något intresse alls för att koppla in tre fasen vilket vi trodde att dom skulle göra den här veckan, om dom hade gjort det hade vi varit utan alla elproblem.
Välkommen till landet där folk blir arbetslösa, men om ni vill betala en firma och få hjälp, ta det lungt det kan bli eller inte.

Hasse vid knapparna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Marie-Louise Angeå sa...

Hej Hasse.
Förstår att det måste blivit väldigt tomt och tyst i huset när Anders for.
Kramar från Svedala

Marie-Louise Angeå sa...

Hej Hasse.
Förstår att det måste blivit väldigt tomt och tyst i huset när Anders for.
Kramar från Svedala

Märit i Mariehem sa...

Usch för elproblem! Det är väldigt olustigt, eftersom man alltid blir rädd för att någon överbelastning ska leda till värre saker.

Hoppas att elfirman snart dyker upp med sina kunskaper!

Ha det gott!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej, när det gäller elen har jag nog kommit underfund med vad det är för fel och det är inte överbelastning i den meningen utan det läcker över lite ström till jorden och då jordfelsbrytaren är hemskt känslig löser den ut, men det ska nog ordna sig med tiden.
Jo visst har det blivit tystare här sen Anders åkte vidare, så det var ju lite tråkigt, men största tystnaden beror nog på värmen som får en att ligga väldigt lågt.