Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-20

Förberedelser för Trigga


Förberedelserna för Trigga är i full gång. Hasse har pillat med detaljer på huset. Det har varit lite strul, dom hade inte skickat med tillräckligt med takpapp men som tur är hade vi så taket är täckt i alla fall. Gissa att det blir klagomål i deras Klagobok. Det är en bok alla företag måste ha som myndigheterna kollar i och har dom klagomål får dom bannor.

Jag har försökt knyta en repgrimma till Trigga. Och det var en utmaning. Det ser ut att vara ganska enkelt men icke då. Det är inte många knutar och egentligen är grunden enkel men det ska vara dubbla knutar och man går vilse mellan alla tåtar hela tiden.
Den som kom på fiador-knuten måste varit ett geni (eller galen), speciellt som människan kom ihåg hur turerna gick och kunde knyta den en gång till.

Ni förstår att man blir snurrig till slut av fiador-knuten

Åtskilliga gånger har jag repat upp och försökt göra om. Jag köpte bomullsrep vilket inte var så klyftigt, det är ännu svårare med det, det ska tydligen vara snöre i nylon eller liknande som glider lite lättare.
Lyckades få ihop en till slut även om den inte ser mycket ut för världen när den ligger på golvet som här. Hade tänkt göra fler och ge till Their Voice of Portugal men det får bli i framtiden.

Kul och se om den passar på Trigga.

Grunnar på namnet, Trigga ligger liksom inte rätt i munnen, får se om vi kommer på något bättre. Han lär inte sakna namnet då han bara haft det i fyra veckor, innan han kom dit var stackarn namnlös.
I morgon är den stora dagen. Ska bli kul och se hur de andra hundarna reagerar, Rufus tog det ju bra.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Det där med knopar och jag=obra.

Det där med åsna och ni=jättebra. Det skall bli så spännande och se hur det går för er som åsneägare. Fast jag tror att det kommer gå kanonbra.

Kramar Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja du Åse, nog hoppas vi att det kommer gå bra. Tänker försöka få med honom ut på morgonpromenad med hundarna, det lär nog bli cirkus i början och grannarna lär skaka på huvudena och tänka - Tokiga svenskar. Men det bjuder vi så gärna på.
Kram tillbaka
/Annelie

Åse Rexius sa...

Det hade jag velat se. Ni, fyra hundar och en tam åsna. hahahahahah

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi får se till att träna tills ni kommer nästa gång
/Annelie