Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-03

Intensiva dagar


Sista dagarna har det varit lite intensivt så det har inte blivit så mycket tid och ork att skriva här.
I går var det ju hägndag som vanligt. Det var ingen höjdare, över 30° varmt och vara inpackad i regnkläder, det blir rena våtvarma omslaget men det är nödvändigt att skydda sig, dels mot alla kladdiga tassar som hoppar på en när man går in till hundarna och och dels till skydd mot vattnet när man spolar rent. Och nu kommer alla flugor och andra kryp när värmen slagit till. Det blir otroligt varmt för hundarna, det är ju inte mycket vind när den nu behagar dyka upp som når in till dom, de ligger mest och flämtar stackarna.

När jobbet där var klart var det bara att fara hem och slänga sig i duschen för att fara in till Tomar och en portugisk lektion. Denna gång gick vi igenom olika ord och meningar man kan behöva när man bokar/bor på hotell. Nyttigt och några ord fastnade i alla fall.

På eftermiddagen kom Åse och Lasse. De har nu köpt sin vingård med tillhörande lägenheter för uthyrning utanför Obidos. Gissa att dom var glada. Det firades med en middag på glasverandan med vin dom fått med sig från sin vingård. Det blev bra sent då vi ju naturligtvis måste få reda på alla detaljer. Inget dåligt ställe dom köpt:

Åses och Lasses vingård

Köket i mangårdsbyggnaden

En av uthyrningslägenheterna

"Vinfabriken"

Trädgården

Över 2000 vinplantor, pust vilket jobb

Poolen

I dag på förmiddagen lämnade Anders oss för att styra hemåt mot Sverige, en lång resa och han kommer göra en liten mellanlandning i Frankrike hos sina goda vänner. Vi kommer sakna honom och förhoppningsvis får vi se honom här igen.
På kvällningen for vi in till Tomar tillsammans med Åse och Lasse till en jättemysig medeltidsrestaurang för att fira Åses födelsedag i förskott. Där åt vi mat med medeltidstema, dvs man fick inte ris eller pommes frites till maten, för sånt fanns ju inte på medeltiden. Mycket mat och jättegott var det så magarna stod i fyra hörn när vi väl gick därifrån.

Ja må hon leva...

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Tänk att köpa en vingård och vad det innebär i skötsel. Ja ni har ju också mycket att göra och har gjort på er gård. Själva har vi tillräckligt att göra på hus och stuga, särskilt nu på sommaren då vi är hemma :)
Ser att ni har varmt och lite av värmen tar vi gärna, här är varannandagsväder dvs regnskurar och kallt, soligt och varmt :)
Synd om hundarna, har de ingen bra rastgård med lite träd för skugga?
Hemskt att se hundarna lida av värmen.
Sköt om er, Kram.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ryktet går att vi skulle få 40° och regn i helgen men det återstår att se. Väderrapporterna är inte säkrare här än där.

Hundarna i hägnet har små tak som skydd för solen men det är helt vindstilla, en del är helt täckta så de ser inte ens himmelen så det blir som en enda stor gryta, det kan inte vara något vidare för dom. Så´n lyx som rastgård finns tyvärr inte.

Jag skickar lite varma grader till er, vi delar så gärna med oss. Hoppas bara att "postgången" funkar så ni också får njuta.

Ha det så gott och kram
/Annelie