Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-09

Lite om matpriser


Tänk vad man kan bli sugen på en viss sak ibland. Häromdagen blev jag hiskeligt sugen på havregrynsgröt med lingonsylt. Det var bara att bege sig till affären och leta. Naturligtvis hade jag glömt kolla i lexikonet vad havregryn heter men det löste sig ändå. Som tur var var påsen genomskinlig så det gick att lista ut vad det var, värre var det att hitta vart påsarna stod. Hittade dom till slut i hälsokosthyllan, små ynkliga dyra påsar, men vad gör man. Kilopriset är det dubbla mot vad man är van vid.
Eurostat har gjort en prisjämförelse mellan Europas länder när det gäller bl.a mat. Portugal ligger under genomsnittet medan Sverige ligger klart över ändå är en vara som havregryn dubbelt så dyrt. Antar att det inte odlas så mycket havre här för grynen har importerats och det mesta som är importerat är bra dyrt. Men gott var det i alla fall med gröt och lingonsylten Maggan och Ingemar hade med sig.
Är ni nyfikna på prisläget kan man göra mer detaljerad jämförelse här och här

Prisjämförelse mellan EU-länder

Rufus har nu fått sitt tredje och sista behandlingsbad med guckan som luktar lacknafta vi fick från veterinären. Jag tror att det gjort nytta för han har inte blivit värre, vilket det blev dag för dag innan, utan det tycks snarare ha stannat upp. Vi får se på Torsdag då vi ska till veterinären igen och ta nytt hudprov. Tur i oturen att han blivit så tunnhårig, det är lätt att blöta ner honom med svampen och lika lätt torkar han under kvällspromenaden.

Rufus är ofantligt snäll...

...så lätthanterlig, försöker inte smita ur badkaret en enda gång.

Han har börjat ta sig ton, t.o.m Loffe lyssnar. Så fort dom får varsitt tuggben ligger Rufus och morrar om någon vågar sig för nära. Turligt nog är han snäll mot oss människor när man ska lägga bort benen för natten. Han är en pärla.
Loffe och Duro tar emot sina ben men lämnar dom, de är inte så förtjusta i tuggbenen man hittar här så Otto och Rufus kan frossa hej vilt. Nä, de vill hellre ha såna där ben med knutar i var ände men såna har vi inte lyckats hitta än.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag köpte havregryn (aveia) för bara ca 4 veckor sedan då jag skulle göra chokladbollar. Både på Jumbo och Continente stod det i de vanliga hyllorna under mjölet.
Dock var det som jag köpte på Jumbo mycket grövre än normalt vilket medförde att chokladbollarna fick en konstig konsistens.
Havregrynen från Continente var dock normala.
Jag reflekterade inte över priset.
Något som jag letat efter är mandelmassa, det har jag aldrig hittat.

Anonym sa...

lilla gulliga, tåliga, söta Rufus, hoppas att du blir bra!
Hälsningar från
Badkrukorna
Robi med matte.

Hans Alin sa...

Anonym - Hej nu är det jag Hasse som svarar.
Havrebollar vet jag ingenting om men mandelmassa är jag expert på, och det är lätt att göra.Jag jobbade på Kobia i Trollbäcken ett tag, dom gör bara grejor till konditorier, som mandelmassa,(dom hade 10 kvaliter varav 5 saknade mandel) ta lagom mängd mandel, förväll och skala, sen rostar du dom i stekpannan lite lagom, sen maler du dom till grovlek som passar dig,jag föredrar ganska fint.
Sen är det bara att mixa mandeln med lika stor mängd socker (mixa till sockret har smält.

Robi - Nu är det jag Rufus som skriver.
Jo mattes fina omvårdnad ger nog resultat med tiden, men hon har en massa läbbiga grejor som hon smetar in mig med, och jag vet inte vad det är för hon har gömt Fass, så jag inte ska kunna kolla.
Hälsningar Ruffe.