Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-28

Marknadsbesök


I går var vi förbi Fritz och Manel (Ottos uppfödare) för att fråga om dom visste var man kan hitta åsneutrustning någonstans, dom har haft ett helt gäng en gång i tiden. Dom hade en del tips, bl.a att det kan finnas grejer på en marknad i Torres Novas. Fritz ska åka till Marocko snart och där finns massor och han har lovat hålla ögonen öppna.

Fika på marknaden med Manel till höger och en holländare (glömt namnet) i mitten.

Men i väntan på Marocko for vi till till marknaden idag. Det fanns en del selar där men man kan väl säga att de var mer än antika och så mycket reparationer har jag inte lust med så det blev inget köp.
Däremot hittade vi en jättefin pjäs, eller vad man nu ska kalla det, en slags bricka med små kannor för olja och vinäger i keramik, antik enligt utsago. Där stötte vi på Manel som gick och letade selar oss den gullplutten.

Marknaden är större än den i Tomar och det fanns massor med smått och gott

Dagens kap

Sittplatser inbyggda i muren där man har utsikt över floden och parken på andra sidan

Proffsmetare som satt på speciella minibryggor, massor med specialutrustning hade han med, bl.a en stor låda med krälande maggots, hua va äckligt.

Till vår glädje kom det regn idag. Tyvärr inte så mycket som man skulle önska men det är alltid något. Vi har det ganska bra ändå här i dalen. Runt omkring är det kruttorrt och allt gräs har bränts sönder, men vi har lite nattfukt så änsålänge har vi gräs till åsnan.
Runt omkring växer jättevass som vi upptäckt på våra promenader att åsnan gillar, så nu ska vi ut och skörda bladen från vassen så han har något gott att mumsa på.

Vår nya vän Trigga har fått namnet Triggo istället. Hasse började grunna på det där med a och o i namnet. Ord som slutar på a är oftast feminint och o är maskulint. Det går ju inte an att en manlig åsna går omkring med ett feminint namn så han fick byta. - Nu när jag vant mig vid Trigga måste jag lära om, det blir inte lätt.
Gav mig på att göra en ny grimma, lite mindre denna gång och i en annan repsort. Det gick riktigt bra denna gång, det är bara det att nu blev den lite för liten så det blir en tredje och förhoppningsvis kommer den passa perfekt. Tredje gången gillt!

Den röda färgen på grimman klär honom i alla fall.

Hasse har börjat jobba på ett slags tak till brunnen. Den är lite otäck för sargen runt den är så låg och hitintills har vi haft stängsel runt den så  inget djur kan drälla ner i den. Den ska bli heltäckt med en liten upphöjning på mitten, det kommer bli bra den dagen den är färdig.

Brunnstäckning på G

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Klart att Åsnan inte kan ha ett flicknamn om det är en han och Triggo låter ju bra. Tänk det är ungefär samma som man säger i Jämtland om flickor och pojkar, man säger a Karin och en Bosse. Marknader är alltid kul att besöka, konstigt nog hittar man alltid något att ta med hem :)
Kram på er

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tänk, jag bodde sju år i Jämtland och tänkte aldrig på det där med a/en. Kanske det är skillnad på vart i Jämtland man är.
Där jag bodde förstod man det mesta, det var inte sååå dialektalt (om inte vår gamla granne kom förstås) medan hon jag sålde ost för innan vi flyttade kunde vara knepig att förstå.
Kram kram
/Annelie