Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-10

Hemsidespublicering och tå-aj


Min lilltå lyckades fastna i mattan idag, och jag kan bara säga AJ! Hur kan man lyckas med det tro? Lilla söta Otto levde lite bus så mattan blev bucklig och naturligtvis hamnade den stackars lilltån under en så´n buckla mitt i steget. Ont gjorde det och efter ett tag blev tån alldeles blå, antar att det blivit en spricka i den. Nu haltar jag omkring med tejpad tå och slipper som tur är gå på kvällspromenad med hundarna, den får Hasse fixa. Inte så mysigt att trä en gympadojja på den foten, eller någon annan sko heller för den delen. Förhoppningsvis känns det bättre imorgon, åtminstone blir det lättare att ta en haltande hundpromenad i dagsljus, får leta fram en passande sandal till den.

Aj!

Idag har vi lanserat hemsidan för vårt B&B, http://quintadosaromasportugal.com. Det har tagit sin rundliga tid att få ihop text, foton och div information, mycket tankearbete och insamlande har det varit men nu är grunden klar i alla fall. Helst hade vi velat ha domännamnet quintadosaromas.com men det var upptaget så vi fick lägga till portugal i namnet. Någon har köpt det domännamnet i aug 2012 men inte lagt upp någon sida så nu ska vi hålla koll, har vi tur blir den ledig snart och vi kan få tag på den.
Nu ska vår sida bara registreras på diverse B&B-siter, sen kan vi sitta ner och vänta på att det ska bli fullbokat, och naturligtvis ska den utvecklas lite eller ännu hellre mycket mer.

Kära läsare, kom gärna med åsikter. Är den bra, dålig, saknas något, är något helt galet, felstavat någonstans trots korrekturläst (lätt att missa när man korrekturläser det man själv skrivit), konstiga meningar eller är den helt enkelt superbra? Använd gärna kontaktformuläret för att berätta så vi vet att det fungerar, visserligen har det fungerat vid egna tester men alltid bra att veta det funkar för alla. Snälla kommentarer får gärna lämnas i gästboken och ni får gärna dela den med alla era vänner och bekanta :-) .
Framsidan ser lite halvtrist ut, måste erkännas att jag fastnat där. Kanske någon har lite tips?
Nu börjar arbetet med att få till den på engelska också, en ännu större utmaning.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !
Jag följer er blogg, intressant och trevlig. Nu har jag tittat på er hemsida för B&B och den tycker jag är jättefin och lockande! Om jag skulle bo på B&B skulle jag gärna välja att bo hos er. Snygg framsida, lätt att hitta på sidan och fina presentationer av "sevärt".
Lycka Till !
Birgitta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej och välkommen Birgitta.
Det är alltid lika kul att "träffa" sina läsare och extrakul blir det när det är så här snälla kommentarer :-)Tack tack

Ha en bra sommar och förhoppningsvis ses vi på riktigt i framtiden
/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

Hejsan!
Nu har även jag varit in och läst samt skickat ett testinlägg i er gästbok. Jättefin sida och som sagts lättläst med många fina tips om sevärdheter. Lägg gärna till en karta så man får en uppfattning om var ert B&B ligger.
Ha det gott och var rädd om lilltån.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Maggan
Tack för feedbacken. En karta till vårt B&B ligger under menyn Kontakt/Hitta hit, men "Hitta hit" kanske ska ha en egen meny och så blir det nog.
Kommer också lägga till kartor och GPS-koordinater till sevärdheterna efter tips från dig :-)

Rotade fram tåvänliga sandaler så nu kan jag gå på hundpromenader även om det går sakta.

Ha det så gott
/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

Hoppsan där ser man, jag hade inte klickat på den fliken därför såg jag inte att du redan hade en karta. Ja koordinater är inte fel, jag letar ofta efter dem på olika hemsidor av sevärdheter, ibland finns de ibland inte.
Bra jobbat, både med hemsidan och för foten.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Knepigt, jag skrev ett svar i går på din kommentar Maggan men det har gått upp i rök. Tekniken är toppen när den funkar, men däremellan kan man få spader.

Jag vet hur det är, ibland ser man inte skogen för alla träd. Nu är hemsidan uppdaterad både med koordinater, kartor och gillaknappar. Nu är det bara att vänta på att bokningar börjar rassla in :-)

Ha det så gott
/Annelie