Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-25

Mycket aj aj


Lilla Rufus har det inte lätt. Det var återbesök hos veterinären idag. Han har börjat klia sig något enormt så han har fått sår på kinderna, han har fått något gult i öronen, och såret på benet efter senaste fighten är inte det snyggaste. Såret har en djup ficka som visserligen blivit bättre men inte bra, veterinären gjorde grundligt rent och sen nitade hon ihop det. Till det såret har han fått en specialsalva. Det gula i öronen är svamp och nu ska öronen rengöras varje dag och något specialmedel ska användas. En specialkräm till kinderna fick han också. Förutom det får han fyra olika mediciner, antibiotica, 2 olika piller för klåda, piller för leshmanian, förutom detta ska han badas var tredje dag med specialschamp och därefter baddas med specialmedlet mot Demodexen. Han har blivit bättre men än är det lång väg att gå. Han är pigg och glad, äter som en häst så än har vi inte givit upp.
Tur i oturen är ändå att vi är i Portugal där själva återbesöket inte kostar utan vi betalar bara för medicinen. Hade det varit i Sverige hade vi varit ruinerade vid det här laget.

Aj aj på Rufus

Otto har inte heller det så lätt stackarn. Åsnan Trigga är så väldigt sällskapssjuk så vi prövade att släppa ut honom ur hagen in på tomten, vi släppte ut en hund i taget och det gick jättebra. ”Lilla” Otto la sig i skuggan bredvid Trigga som gick lugnt och betade, de var så söta ihop. Efter ett tag flyttade sig Trigga och Otto följde glad i hågen efter och var på sitt bästa lekhumör vilket Trigga inte riktigt uppskattade. Han la iväg en ordentlig känga och lyckades träffa stackars Otto som sprang in ljudligt gnällande, han blev så rädd så han kissade på sig. Han hade en otrolig tur, han fick ett jack precis i ögonvrån men ögat klarade sig tack och lov. Nu hoppas vi bara att han lärt sig att inte vara allt för glad i närheten av Trigga.

Aj aj på Otto

Den som är coolast ihop med Trigga är faktiskt Duro. Rufus är skällig så länge Trigga är på andra sidan stängslet men han håller sig undan när dom är på samma sida som tur är. Loffe är lite ful som vanligt och försöker nafsa honom i hasorna ibland vilket inte är så uppskattat. Tur att han är snabb. Men det går bättre och bättre med Loffe i alla fall.

Än så länge fridens liljor

Loffe och Trigga diskuterar

Trigga gillar sitt hus

Rufus och jag var på lunch hos Tina

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Men vilket enormt arbete ni lägger ner på djuren! Man blir så glad, när man ser att de fått det så bra!
Tur för Otto att det mest blev en "lärpeng" och inte ett skadat öga.

Förstår din besvikelse över allt som sker i hägnet i Tomar. Där får man nästan en misstanke om att det är något oegentlig som pågår.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi hoppas att behandlingen av Rufus funkar men ärligt talat ser det inte så ljust ut.
Otto lärde sig något, han är betydligt försiktigare nu som tur är.

Jag är övertygad att somliga tjänar en hel del på att hägnet förblir utan insyn, dom är nog tacksamma att vi givit upp. Men vi gör vad vi kan för att ge problemen där offentlighet, ju fler som vet desto högre press på div myndigheter. Där är Facebook bra att ha.

Ha det så gott och njut av sommarvärmen

/Annelie