Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-31

Myggor, bränder och en tjuv


Nu har de förhatliga myggorna vaknat till liv ordentligt. Hit in tills har de inte varit så ihärdiga och har man fått ett bett har de inte varit så plågsamma, men nu! De sista två dagarna har dom varit bra jobbiga och nu blir det stora bölder av deras bett, de har blivit klart giftigare, kanske en ny sort som vaknat. Natten var inte rolig, en eller två myggor hade smugit in i rummet. Dom rackarna är så snabba, snabbare än flugor, och man hinner inte med att slå ihjäl dom så jag försökte gömma mig under täcket. Klarar dessvärre inte att sova med huvudet under täcket och det gillade dom jäklarna så de attackerade ansiktet och ena armen som jag tydligen haft utanför täcket.
Fick tips om ett armband man kan ha som ska funka så det blev ett besök på apoteket för införskaffande av ett dylikt. Det är ett silikonarmband indränkt i eteriska oljor. Inte snyggt men det luktar i alla fall gott av de eteriska oljorna som ska vara verksamma mot mygg. Får se om det hjälper.
Har läst om dom och det tycks vara en debatt om deras vara eller icke vara i Sverige.


Än så länge har det varit lugnt på brandfronten men idag tycks det ha brakat löst rejält. Mitt på dagen såg vi stora brandrökmoln samtidigt från tre olika håll ganska nära oss. Tack och lov tycks brandkåren fått bränderna under kontroll ganska snabbt. Dom hade det nog svettigt, att vara på tre platser samtidigt kan inte vara någon lek.
Det känns som om det är dags att packa beredskapsväskan utifall att man måste dra iväg. Extra jobbigt känns det eftersom man inte stoppar in en åsna eller två i bilen och far, så det blir nog att stanna och bekämpa en eventuell eld.Gjorde en ny grimma till Triggo idag och denna gång blev den bra. Tredje gången gillt. Det gick relativt lätt att få till knutarna nu, har insett att jag vände knutarna upp och ned förra gången det var därför inget funkade. Hade ingen aning att så´na detaljer kan påverka resultatet.

Loffe är en riktig rövare. Han smet in i hagen när Triggo fick lite godsaker och han försökte stjäla maten av Triggo. Han fick en tillsägelse och stod sen avvaktande och beredd på att kuta fram och stjäla om matte råkade titta bort. och det är en hund som normalt inte är så förtjust i vegetabilisk mat.

En så´n rackare

Trigga står utanför huset och vilar i skuggan

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Sådana armband köpte jag också i Spanien, tyvärr har jag inte hunnit testa ännu. Dags att plocka fram dem när vi ska till stugan. Jag har också läst något negativt om dem men minns inte vad.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Maggan hoppas ditt armband funkar. Jag uppdaterade mig om armbanden och det var att en del inte var godkända av kemikalieinspektionen och att man kan få allergiska reaktioner mot en del av doftoljorna i dom. Det sjuka är att det är samma doftoljor i de godkända armbanden men då är det ok att använda dom. Det är dessutom företagen själva som gör sina tester, kemikalieinspektionen tar bara emot pengar och registrerar produkterna. Allt handlar om pengar i slutänden, de vill ha in mer.
Ha´de´
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Kanske dags att ta till det grova artilleriet. Hittade detta intressanta om fladdermöss. http://www.byggahus.se/forum/ovriga-diskussioner/217601-fladdermusholkar.html?utm_source=Byggahus+Officiella+Nyhetsbrev&utm_campaign=f87aaafd66-M_rda_myggen_med_fladderm&utm_medium=email&utm_term=0_72ce5c138b-f87aaafd66-70958605

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Anna o Jan - Tack för tipset. Man kanske ska ta och bygga en holk och locka hit nå´n. Bara de inte kommer i massor för dom är fridlysta här med och kan ställa till en hel del oreda om de blir för många.
/Annelie