Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-21

Nya familjemedlemmen äntligen här


Efter diverse felkörningar kom Nuno till slut rätt och Trigga kunde äntligen komma ur transporten. Tur var det för hade han varit därinne längre hade han fått sår på svansroten. Han är så liten så den bakre bommen skavde på honom så nu har han en naken fläck precis vid svansens början men håret växer snart ut igen.

Här syns hur liten han är

Nuno lastar ur

Fin åsna får gå in genom huvudingången

Första stegen i sitt nya hem

Wow, han är verkligen go´. Vi släppte ut honom i hagen och det första han gjorde var att springa omkring och rulla sig. Var lite orolig att han skulle bli svårfångad men när han kutat runt och känt på friheten en stund kom han fram och ville klias. Så fort man visar sig kommer han.


MysTörstig efter upptäcksfärden

Vi släppte ut hundarna och det blev en skällande välkomsthälsning. Loffe kröp förstås under grinden och for omkring runt benen på Trigga och skällde som en tok. Han blir nog svårast att tämja, de andra hundarna tar det betydligt lugnare. Otto pussar Trigga på nosen och Rufus lyckades ta sig in i hagen han också men han tar det lugnt. Nu återstår Duros mer närgågna möte men jag tror inte det blir så bekymmersamt bara han vänjer sig.
Vi får ta Loffe i koppel och Trigga i grimma och gå på promenad så Loffe vänjer sig och samtidigt får han annat att tänka på än att jaga åsna.

Grimman jag gjorde, lite stor under hakan annars passade den bra

Maaat!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

7 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Grattis, så söt han är.

Var försiktig med hundarna bara. Vi har hört att i Afrika används åsnor för att skydda boskap mot rovdjur.

Maggan och Ingemar sa...

GRATTIS ! Så kul med en Åsna. Fin grimma du gjort.
Tack för tipset om älggrässaften :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna & Jan - Det hade jag ingen aning om, bra att veta. Han var inte helt förtjust när Loffe smet in och skälde, som tur var träffade ingen kick. I morgon blir det åsneträning för Loffe

Maggan & Ingemar - Tack tack, ska försöka göra fler grimmor, får se om jag lyckas med konststycket, och skänka till The Voice Portugal. Dom lär gå åt som smör i solsken med alla hästar de räddar.

Tänk så pigga o raska ni ska bli av saften. Det sägs att det är en naturlig Red Bull.

Ha det så gott alla
/Annelie

Anonym sa...

Grattis till Trigga som verkar vara supergullig! Det här är kanske en lite konstig fråga; Vad ska ni ha Trigga till? Ska ni och era B&B gäster rida på honom, eller ska han avlasta er med div skräp,som han ska lunka bort med? Eller är han bara ett litet gosedjur tillsammans med Loffe och Co? Hur som helst, han kommer att få det jättebra tillsammans med er och alla hundarna. Lycka till med allt och ha det så bra!
Agneta, Åke & ROBI

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej och tack. Vad vi ska med Trigga till? Bara alla hundar vant sig tänker vi skaffa en vagn och fara på utflykter, han kan få dra annat i vagnen också, sin mat t.ex. Och så naturligtvis ska han få bli ett gosedjur också. Han är kelig som en katt och kommer och mer eller mindre stryker sig mot en när man kommer ut i hagen. Förhoppningsvis får han sällskap snart så han inte behöver känna sig så ensam.

Ha det så gott och klappa Robi från oss, han skulle gillat åsnan är jag säker på :-)

/Annelie

Leena sa...

Fantastiskt! Grattis till Trigga! Han verkar ju vara hur mysig som helst och stormtrivas hos Er från första stund!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja Leena, han är helt otrolig. Jag har haft många hästar i mina dar men jag tror Trigga klår dem alla. Han är så cool och kärvänlig. Sällskapssjuk är han så snart ska han få en flickvän .-) så han slipper känna sig övergiven i den stora hagen.
/Annelie