Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-27

Snacka om lunch!


Idag blir det två inlägg. Var så trött igår när vi kom hem så det blev bingen direkt.

När vi var ute på morgonpromenad med hundar och Trigga kom Iris och Raul körande på vägen. Naturligtvis stannade dom och beundrade vår nya familjemedlem. Vi blev medbjudna på lunch på en byrestaurang i en by inte långt från oss. Varje Lördag träffas en massa människor där och vi bestämde oss för att hänga med.
Det var dukat med långbord utanför själva restaurangen i skuggan av vinrankor, jättemysigt.


Det startade med nybakat bröd och oliver. Sen kom maten vi valt, grillad fisk från floden tillsammans med potatis och grönsaker. På tallriken låg en fisk och det var en alldeles lagom lunchportion. Efter att dom dukat ut kom dom in med en ny tallrik med ytterligare en fisk och en massa sallad på. Vi lyckades tränga ner den i magsäcken tillsammans med det andra vi redan ätit = proppmätt. Till allt detta serverades vin, öl eller vatten i valfri mängd.
De som beställt kyckling eller biff fick också påfyllning om dom ville.
Efter detta kom en efterrätt bestående av pannkaka, glass och ananas, kaffe, aguadente för den som ville och slutligen ett litet glas moskatel. För hela kalaset betalade vi 6.50€!

Det var ingen hastlunch precis, den tog hela tre timmar att genomföra och vi var i mycket trevligt sällskap. Inte undra på att affärerna har lunchstängt i tre timmar om alla genomgår samma procedur :-)

Rabarbern pappa hade med sig har tagit sig och nya blad börjar titta upp. Hurra!

Fikusen vi hade med från Sverige stod ute hela vintern och vi trodde den hade kolat vippen. Men så helt plötsligt tittade ett litet blad fram och vi började sköta om den och nu har bladet blivit många och det ser ut som en välmående fikus.

En seglivad liten rackare minsann.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: