Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-07

Värmerekord


Värmerekord har slagits på flera ställen här i Portugal. Myndigheterna har gått ut med varningar, speciellt för gamla och sjuka. Dom är beredda att upp emot 2000 fler personer än normala somrar kommer att dö av värmen så sjukhusen laddar för fullt.

Sicken ”tur” vi har vårt första år här. Först ovanligt många och stora bränder runt Tomar, sen den blötaste vintern i mannaminne plus att det var ovanligt kallt och nu en onormalt varm sommar. Undrar vad som händer härnäst?

Duro har också fått sommarkläder

Så fort man rör sig blir man alldeles blöt av svett. Vi är mestadels inomhus med neddragna jalusier om dagarna med fläktarna gående för att åtminstone få lite ”svalka”. Inte ens Otto orkar leva bus.

Uv-indexet slår också i ”botten” med 10 av 11 möjliga så det gäller att ha solskydd till hands, jag blir bränd framför allt på axlarna bara jag är ute 10-15 minuter.
Promenad med hundarna blir det före 7 på morgonen, då är det fortfarande hyfsat, men det blir inga långa rundor för så fort solen kommit en bit på himmelen blir det för varmt igen. Kvällspromenaden vid 23-tiden blir inte lång den heller då det fortfarande är 25-30°.


Vi satte oss i bilen för att få lite svalka av AC:n idag och för att göra en liten upptäckarresa efter badstränder. Hundarna fick vara hemma med fläktarna på, inget väder att släpa med dom i bilen, även om det är svalt i bilen så kan vi ju inte lämna dom där när vi går ur.

Otto uppskattar också fläkten

Huset blev aldrig klart, dom skulle fått en fantastisk utsikt

På vägen till skolan har vi sett skyltar med ”Rota das Aguas” så vi tänkte vi skulle kolla in den. Men som vanligt när det gäller Portugal och vägskyltar försvinner dom och vid nästa vägskäl får man gissa sig fram. Vid första skylten fick vi vända då vägen slutade i en okörbar väg. Den andra skylten vi följde ledde oss i alla fall in på asfalterad väg och vi fick gissa i varje vägkorsning. Det gick ganska bra och efter ett antal korsningar dök en ny skylt upp, till slut hittade vi fram till en stenig strand, inte den bästa precis.

Otydbar karta över "vattenvägen"
Ena badet, lite stenigt för vår smak
 
När vi ändå var i farten försökte vi hitta en badplats i Montes som vi hört talas om, där lyckades vi bättre och fann ett litet mysigt ställe. Nu ska vi bara komma ihåg det också.

Det här badet såg bättre ut, inte så bra bild, ville inte vara för närgången

På kvällningen stoppade vi in hundarna i bilen och åkte iväg till vattnet så de också fick känna lite svalka och ha lite skoj.Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är olika, olika länder Här är det helt OK tycker vi, behöver inte anpassa hundpromenaderna efter värmen. På DN vädersida idag varnades det för extrem hetta på Iberiska halvön. Tur att ni har fläktar. Mycket kramar var det när Hasse och Otto badade. Gulligt! Robi badar aldrig, han är badkruka som sin matte.
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ha ha, ni är som jag, Duro och Rufus då. Duro kan bada tassarna lite men aldrig djupare än till magen, jag och Rufus doppar på sin höjd tassarna. Det svalkar det också.
Ha en skön sommar
/Annelie