Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-11

Ännu en långlunch och mördarhund


Det blev en långlunch idag igen. Denna gång var det byföreningen i grannbyn Carril som anordnade sammankomsten. Vi kom dit 12.30 och kom hem strax före sex. Vojne vojne, tur att det inte är så ofta man är på så´na tillställningar. Vi gick dit tillsammans med John, Mandy och två Helpx-tjejer från Spanien som hjälper till hos J & M + ett 70-tal människor till. Det serverades soppa, helgrillad gris (som jag undvek att se), ris, strips, sallad och en efterrätt. Att det tog så hiskeligt lång tid berodde nog en del på maten, en del på ölen och framför allt att det var väldigt trevligt. Efter en så´n lunch behöver man knappast någon middag.

Rejäla grytor med mat

Vårt sällskap

Jag försökte ju sätta upp fågelskrämmor på uteverandan för att hålla fåglarna borta men det har inte lyckats så väl. Pippifåglarna struntar fullkomligt i de fladdrande äggkartongerna och har byggt nya fina bon och producerat ungar som börjar bli flygfärdiga.


Igår var det en fågelunge som ramlade ur ett av bona och landade i Hasses huvud. Den ville komma tillbaka till sitt bo och försökte flygklättra på väggen för att komma dit. Lagom tills jag skulle komma till undsättning ramlade fågeln ner på backen och precis då dök Loffe upp. Vi hann inte fånga vare sig fågel eller unge så Loffe bet ihjäl den. Ibland är han billig kan jag lova.

Loffe kan vara snäll också

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.0 kommentarer: