Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-28

Back on track


Nu har den värsta förkylningen lagt sig, visserligen lite snuva och halsont kvar men jag orkar pyssla lite i alla fall.
Det var hög tid att sanera tomten igen efter en veckas ryggläge. Triggo, sällskapssjuk som vanligt följde mig som en trogen hund och kollade vad jag pysslade med. Eftersom jag sanerar hunddyngan för sig och samlar den i en påse och den blev ganska full ställde jag den åt sidan för att påbörja nästa påse. Det skulle jag inte gjort. Den nyfikna åsnan tog tag i påsen så den gick sönder och sen skakade han på den. Hurra! Det var bara att samla ihop allt igen, turligt nog hann han inte sprida ut allt så mycket så det blev inte så hårt jobb.
Åsnedyngan samlar jag för sig och lägger på en liten dyngstack, bra att ha när man ska gödsla så småningom. Kan tänka att grannen kan vara intresserad av lite han också.

Nu måste vi komma på vad vi ska göra av alla päron

I dag kom grannen Antonio med en hel kasse päron som vi fick instruktioner om att bre ut på ett bord så de kan eftermogna. När han ändå var i farten gjorde han reklam för sina fikon och druvor som han tyckte att vi kunde plocka utav. Dessutom gick han och skördade majsblast som han gav till Triggo. Det var inte bara Triggo som uppskattade det, Otto käkade han med för glatta livet.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du är på benen igen! Det tycker väl även Hasse kan jag förstå,
mycket jobb för en pers - 4 hundar 1 åsna plus allt annat. Fortsätt att sköta om er.
Agneta

Maggan och Ingemar sa...

Det där med förkylningar är inget kul. Jag försöker bota så fort jag känner av det med varmt vatten citron,pressad vitlök och honung. Sist funkade det i alla fall. :) Kul med djur men det kräver skötsel också. Mysigt med Triggo. Jag kokade in päronen med sockerlag när vi fick en massa av grannen. Gott med lite grädde till efterrätt. Kram på er!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Agneta - Ja nu är det full rulle igen :-)

Maggan o Ingemar - Tack för pärontipset, det ska jag testa.
Förkylningen kom utan förvarning annars hade jag nog testat nejlikewiskey, det brukar funka.

/Annelie