Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-29

Bakat åsnegodis


Nu är tvåltillverkningen igång igen. Det mesta är gjort och jag har bara tvålen med honung och kakao kvar att göra. Nu ska de ligga och mogna en månad sen är det full rulle i butiken igen. Till nästa gång dom tar slut, och det blir förhoppningsvis snart :-)

Enligt utsago ska åsnor gilla ingefärskakor som galningar. Alltså var det att göra sådana som stod på schemat idag. Att få tag på ingredienser visade sig inte helt lätt. På Continente hade dom ingenting så det blev en tur till det mer internationella Inter Marche istället där det finns lite större sortiment av grejer man är van vid. Men sirap fanns inte att uppbringa, hittade en burk på hälsokosthyllan som såg ut att likna sirap. Vid en koll på google translate visade det sig vara melass och det fick duga. Vanligt vaniljsocker finns inte heller. Det dom har är vanligt socker smaksatt med vanilj och små yttepytterör med vaniljpulver. Det fick duga det med. Vaniljsocker och ev sirap står nu på önskelistan.

Åsnegodis?

Torkad malen ingefära hittade jag däremot, och den är nog i färskaste laget. Hade i den mängd det skulle vara enligt beskrivningen och kakan blev mer som ett bedövningsmedel i munnen, attan så stark den var. Men hundarna älskar kakan och Triggo fick smaka en bit han med men jag lyckades inte utröna om han gillade den. Får kolla vad han gillar den i morgon.

Grannen kom med majsblast till Triggos och Ottos förtjusning

Hasse har ägnat dagen till att städa bilar, vilket verkligen behövdes efter att fyra hundar rumstrerat omkring i dom. Nu är dom jättefina och luktar gott, en ren fröjd att köra.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få6 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Jag har noterat dina önskemål :)
Det där med tvålarna vill jag kolla när vi kommer ner, låter spännande.
Kram

Maggan och Ingemar sa...

När det gäller päronen så kan du antingen frysa dem i lagen eller göra som jag... Ställa glasburkarna med bra lock i en kastrull med vatten och koka dem ungefär som vid konservering. Då kokar luften bort och de blir täta och slutna.

Aura sa...

Hej Annelie,
gott att läsa att du är på bena igen. Hundkalass på "bolos de gengibre".
Varför inte soltorka päronen? Lägg lite hönsnät mellan fyra pinnar.Lägg på luftig duk, skär päronen i klyftor, lägg på luftig duk ovanpå för att skydda fr flugor och låt torka. Eller torka i ugnen under natten på 75 grader med luckan lite öppen så att fukten avdunstar.
Lycka till och en varm hälsning till er båda...Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan o Ingemar - Gulle dej :-)

Aura - Tack för tipset, det får nog bli lite sådana också.

/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Jag tycker att vaniljsockret här är vidrigt.

Nu har vi ju tur som har en svensk granne som kommer körande med släpvagn mellan åt. Därför finns det många paket äkta vaniljsocker här. Jag vaktar dem som Fort knox.

Det finns ju en hel del affärer som säljer svenskt till utlandet. Jag hade tänkt pröva dessa innan grannarna Thomas och Mimmi kom in i bilden.

http://www.hittabutik.se/default.asp?idCategory=229&idCategoryShowChildren=22

http://www.utlandssvenskar.com/sida/handla-svenskt

Jag tror nog att du kan göra egen sirap genom att koka ihop socker och vatten på något sätt.
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja tack och lov att man får besök ibland och skulle det dröja mellan gångerna är adresserna bra att ha :-)
Har googlat lie på nätet om att göra egen sirap och det verkar inte som det lättaste men hittade ett recept som kan påminna om sirap. Kanske testar det en vacker dag.
Ha det så gott
/Annelie