Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-21

El-ände


Hej igen det är jag Hasse som skriver i kväll.
Vi-ni är väl alla medvetna om att livet kan vara lite knepigt, nu vet jag inte om det här bör kategoriseras som livet, men om ni någonsin överväger att byta ut den svenska byråkratin mot den portugisiska se till att om ni köper ett hus här och vill ha trefas se då till att ni har det från start för nu har jag nu varit till det enormt hjälpsamma statliga elbolaget ( EDP ) för att få till det.Igen!
Idag har en firma från Pombal varit här och satt ditt dom två saknade kablarna, men vi behöver en ny trefas mätare så jag for ner till EDP som ska ombesörja det. Det visade sig att dom inte hade någon uppgift om att kablarna var där, förhoppningsvis finns de uppgifterna där i morgon eftermiddag, och i så fall kanske vi kan få vår trefas till nästa Torsdag, om det blir så ska jag bjuda Annelie på krogen.

Den efterlängtade tråden på plats

Apropå Annelie vill hon bli av med mig ett par dar, och det passar mig perfekt då det största bil och motorcykel rallyt går av stapeln här i en stad som heter Caramulo, som även har Portugals största bilmuseum. Jag ville dit förra året men dels var inte knarren överförd till portugisiskt register och jag visste inte heller vilken helg det var. Eftersom Caramulo ligger ganska långt norrut så tänkte jag passa på att åka hela vägen upp till Santiago de Compostela. Den riktigt gamla pilgrimsleden gick ju ifrån Trondheim via Lourds i Frankrike till Compstela i Spanien, och har jag tagit mig dit så gissar jag att jag aldrig behöver frukta några sjukdomar mer i mitt liv, ni kanske vill hänga med och bli helade.
Jag hör av mig efter det tionde besöket hos EDP och berättar om det lyckas bli trefas, hjälp mig med att hålla tummarna.
Hasse vid knapparna i 30° värme här i kväll.

En liten svala som gillar att sitta och dynga ner vår trapp, men han är söt i alla fall

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej Hasse
Vad kul det låter. Fast den "riktiga" Caminon går väl förbi er?

Åse

Hans Alin sa...

Hej Åse, jag är inte helt säker på att jag vet vad du menar för Camino, vilket skulle vara intressant att få veta.
Den staden Caramulo som jag tänker på har ett stort motormuseum och dom annordnar varje år en helg med olika aktiviteter som veteranrallyn på lördagen och på söndagen,
den helgen är en av dom största här för motorentusiaster, sen har ju Portugal två recerbanor som är godkända för formula 1,
en i Portomao och en i Estoril

Maggan och Ingemar sa...

Det verkar som om dom inte har någon riktig koll på sina elinstallationer där hos er, och lång väntan. Och tålamod är nog något som man måste ha om man ska bo i Portugal :)
Så kul att du ska på "semester" om man nu kan kalla det semester när det gäller att titta på rally och museum. Vi har varit i Santiago de Compostela på vägen dit såg vi många vandrare med vandringspåken. Det finns mycket att se där, vi nöjde oss med kyrkan och omgivningen.

Aura sa...

Hej Hasse,

För ett tag sedan läste jag i en svensk restidning att den bästa passage fr. PT till SP är
Valença do Minho i Portugal över floden Minho och därefter Tuí i Spanien.
Där uppe lär du se björk (bétula på båda latin och portugisiska) och asp (populo på portugisiska – populus tremula på latin). Trémulo på portugisiska betyder skakis/ osäker/ timid/ en mindre jordskakning-jordbävning (vill bara utöka ditt ordförråd)

I Caramulo snöar det reellt vintertid, dock inte nu. Där fanns det största sanatoriet i Port på den tiden då TBC härjade i Europa.

Må du se många fina bilar, ta bilder och visa de för oss. Trevlig resa.
Varma hälsningar till er båda
Aura