Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-19

Grutas de Mira de Aire


Det fick bli en utflykt idag eftersom dom varnat för riktigt varmt väder. Vi hade tänkt oss Monsanto, en riktigt gammal genuin stad men den låg lite väl långt bort så vi gav oss av till Constancia som jag fått tips om och skulle vara jättemysigt.  Väl där upptäckte vi att vi åkt förbi stället massor av gånger, det var väl så där men vi tog en fika i alla fall och bestämde oss för att titta på ett annat Monsanto som låg närmare. Det var en by med ingenting att se och på vägen hem såg vi skylt med Grotas (grotta), den tar vi men som vanligt försvann skyltarna till den grottan vi tänkt. På vägen dök en annan grottskylt upp och till den hittade vi fram, det var Grutas de Mira de Aire, mer om den kan du läsa här N 39º 32' 24.71'' ,W 8º 42' 14.01''

På väg nerÖnskebrunnFukt i luften?


Underjordisk flod

Ju djupare man kom ner i grottan desto konstigare blev fotona, antar att kameran fokuserade på den fuktiga luften när man försökte fota saker från lite håll. Under tiden man gick där kunde man lyssna på musik vilket fördärvade upplevelsen en del och på slutet av turen hade dom gjort fontäner vilket inte riktigt passade in tyckte vi. Förutom det var det en riktigt bra tur under jorden. Utanför fanns det ett badparadis med flera pooler, rutschkanor och grejer.

En av fontänerna i slutet på grottan

Drömplats för badsugna

Stackars Otto, han råkar då alltid ut. Jag höll på fixade med Triggos bädd och självklart var han nyfiken och kollade vad jag pysslade med. Lika nyfiken var Otto vilket inte Triggo uppskattade, han sög tag i skinnet på ryggen på Otto och lyfte hela hunden, Ottostackarn blev jätterädd och sprang hem pipandes. Som tur blev han inte skadad men han höll sig lugn ett tag. Han fattade nog inte riktigt vad som hände för han fortsätter vara lika nyfiken i Triggos närhet.
Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Oh! så spännande med grottor, det gillar vi :) Tackar för koordinaterna de är inskrivna. Stackars Otto som är så nyfiken kanske lär han sig så småningom att passa sig för Triggo. Det ska bli kul att stifta bekantskap med en Åsna, de har jag bara sett på håll.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag lovar ni kommer bli lika förtjusta som vi, i Triggo alltså
Ha det så gott
/Annelie