Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-14

Jag växer


Det är lätt att växa här i Portugal. Smaskiga bakverk, god mat, vin, öl och inte lika mycket motion längre. Innan flytten blev det promenad med hundarna 2-4 timmar om dagen. Vi hade fina promenadvägar, dels runt Enskede och dels var det nära till Nackareservatet där man kunde gå både i skog och mark och inte var det så varmt så ofta så vi kunde pinna på ordentligt.
Visserligen har vi hittat fina rundor här men det är lite väl varmt utom tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Inte har man lust att stiga upp i ottan för att hinna med en redig promenad innan solen tittar fram heller.
Nu är det diet som gäller. För mig i alla fall. Tråkigt men välbehövligt. Mycket te blir det för varje gång jag vill gå och stoppa något i mun blir det en kopp te istället. Har hittat ett te som smakar gräddkola och vanilj, så gott så gott och perfekt att lura sötsugnerven med.

Så som jag känner mig

De senaste morgnarna har det varit molnigt när vi vaknat och då får vi passa på att ta den där promenaden direkt innan frukost så vi hinner runt innan molnen skingras för så fort solen tittar fram blir det alldeles för varmt. Varje morgon håller man tummarna för att det ska bli en molnig dag hela dagen men som i ett trollslag vid niotiden skingras molnen. Man längtar efter moln och regn här lika mycket som man längtade efter sol i Sverige. Tänk att man aldrig är nöjd!

Efterlängtat

Idag kom den efterlängtade leveransen av plyfan. Triggo går ju lös på hela tomten och så fort något händer springer han till muren eller grinden, så också då gubbarna dök upp. Dom skrattade gott åt den nyfikna åsnan och båda tog upp sina mobilkameror, fotade och asgarvade. När dom sedan for härifrån galopperade Triggo efter bilen längs muren och hade inte infarten varit stängd hade han säkert sprungit efter. Han vill vara med där det händer.
Jag sanerade tomten både från åsnedynga och hundlortar idag. Då går jag fram och tillbaka för att inte missa något och Triggo lunkade mig i hälarna hela tiden och ville kolla vad jag gjorde. Han är så störtskön!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få3 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Ja du Annelie
Vi har haft en lång och ganska lat sommar här också. Jag har också vuxit lite grann så nu blir det nya tider här också.

Jag har ju börjat jobba igen, visserligen bara 50 % men då är det lätt att slarva till det.

Längtar så efter att träffa Triggo.

kram från höstsverige

Åse

Maggan och Ingemar sa...

Du är inte ensam om att öka på storleken, men nu har jag hittat 5:2 metoden och den funkar bra.....än så länge. Så kul med Åsnan. Här har vi haft några höstlika dagar....lite väl tidigt, men vi hoppas på lite mer värme och sol....alltså tvärt om mot hos er. :) Ha de gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åse- Trist när semestern är slut men "thats life" - åter till allvaret men snart blir det andra druvor :-)
Du får väl ta en paus i vinskörden och komma och klappa på Triggo.

Maggan - Blev nyfiken på 5:2 och kollade på nätet. Det verkar vara en perfekt metod så den ska jag testa efter denna veckans brakstartdiet så man åtminstone kan hålla måtten. Det svåraste är att låta bli glassen men man vänjer sig väl.

Vi får kämpa tillsammans alla tre :-)

Ha det så gott och lycka till
/Annelie