Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-16

Jakt på grejer


Dagen har mest gått åt till att fara runt i bil. Hasse for åt ena hållet för att få tag på skruv och jag for åt andra hållet för att ta Rufus till veterinären för koll. Dom tycker fortfarande att det går åt rätt håll och idag fick jag salva med hem för klådan i ansiktet, behandlingen fortsätter. Han är piggast av alla hundar och äter som en häst så det är klådan som är det stora problemet just nu, förhoppningsvis hjälper salvan så han kan bli av med sin skärm.

Inte långt kvar med arbetet på brunnslocket

Efter att jag lämnat av honom hemma och ätit en liten dietlunch var det bara att ge sig av igen, medan Hasse gick för att ta sig en tupplur. Först apoteket för att införskaffa medicinen till Rufus. Därefter började den stora jakten på en vanlig hederlig högaffel. Först gick turen till Agri Loja (typ Lantmännen) – nä! Vidare till järnhandlarna som har div jordbruksgrejer – Nä! Djuraffären som har ett litet sortiment av hästgrejer – Nä! Sista chansen var en butik som säljer div foder och tillbehör – Nja… De hade inte det jag ville ha, en lätt treuddig högaffel, de hade bara en femuddig med skaft av eucalyptus som var bra så tung. Nåja, den fick duga för killen i butiken sa att det finns inga sådana hos återförsäljarna så det var bara att ge sig.

Tung och otymplig att jobba med, men man får ta vad som finns

Somliga redskap och verktyg är helt omöjliga att få tag på här. Grävspade till exempel, de som finns är stora otympliga runda skovlar med bara en pinne som handtag, vettiga golvbrunnar, kompostgaller – hur dom nu kan klara sig utan detta universalredskap, långa fransk träskruv, lång vagnsbult, ankare till torkvinda och många fler saker vi inte minns just nu. Ska nog ta och göra en lista, kan vara bra att veta för de som är på G att flytta ner.

Sen kan det vara knepigt eller omöjligt att hitta viss mat som man skulle vilja ha, sån´t som tycker borde vara mer utspritt i världen. Nu tänker jag inte på kaviar eller lingonsylt för det är nog ganska speciellt för norra världen utan mer på en så enkel sak som t ex keso eller färdig vaniljsås. Nåja, för det mesta kan man hitta substitut så man klarar sig bra ändå tack och lov.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få3 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Jag upptäcker samma sak när vi far runt i olika länder. Det finns en hel del som vi är vana vid hemifrån men inte kan få tag på söder ut. I våras var det marsipan till semlorna. Skriv en lista så ska jag se om jag kan ta med när vi åker i oktober. Högaffel kanske blir lite för svårt :)
Kram

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Annelie är det en sådan här du vill ha? Se längst ner på sidan http://www.portugal-alentejo.se/?p=16021. Denna hittade vi hos vår ytterst enkla Agricultura i byn. Den är handsmidd och skaft fick man välja själv. Den fanns med både 3 och 2 tänder. /Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan och Ingemar - Tack snälla, det knepiga är att komma på vad vi saknar när någon frågar. Naturligtvis! Vi får sätta en lapp på kylskåpet och skriva när vi upptäcker nå´t.

Anna - Ja! Nu MÅSTE vi bara ta oss ner till er bara det blir svalare :-) Tänk att man kan finna vad man vill ha om man hittar en liten Agricultura, tråkigt nog finns ingen så´n här.

Kram på er
/Annelie