Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-11

Morr


Det blev en tripp till Coimbra idag för att reda ut det här med storleken på åsnehuset. Vi köpte ett hus som var 11.5 m³, när vi packade upp det stod det i monteringsanvisningen att det var 10.02 m³ men huset visade sig vara 8.6 m³!
När vi ringde och klagade sa dom att måttet var beräknat efter taket?? Mycket underligt.
Så idag ville vi så ta reda på hur det egentligen förhöll sig. Tjejen vi pratade med hade ingen aaaning för i broschyren fanns det två olika mått som inte alls stämde överens med de måtten vi mätt upp. Hon pillade lite i datorn och tog fram en mer specifik beskrivning. Det visade sig att de har tre olika sätt att mäta på.

Idiotbroschyr!


  1. Ytan på taket, vilket är det mått som är i själva beskrivningen av huset.
  2. Utsidans mått inklusive knutar, det måttet står delvis angivet i broschyren med mindre siffror
  3. Invändigt mått som endast finns i deras dator! Det enda mått man som köpare är intresserad av.

Hon sa att hon alltid talar om invändigt mått för presumtiva kunder men det gjorde inte ”vår” säljare, han sa ingenting. Vi sa åt henne att alla hennes kollegor borde instrueras om att informera kunderna om denna viktiga detalj, för vem 17 köper ett hus utifrån storleken på taket? När vi gick därifrån såg vi att hon faktiskt gjorde det, alltid något.

Nu när jag var i Sverige införskaffade jag en ny GPS, den fasta vi har i bilen driver en till vansinne, helt urkass. Innan vi for idag satte jag den nya på uppdatering och det skulle ta så lång tid att få en fräsch karta i den så vi for med den gamla. Vilket visade sig vara ganska spännande. När vi skulle hem tyckte den att vi skulle åka en väg som slutade i en mur, därefter skulle vi ta till vänster rakt ut i geografin! Kanske det hade gått med en bandvagn men inte med en vanlig bil. Det blev som vanligt en del snurrande men till slut hittade vi rätt.

Tur man inte lyder GPS:en blint, det hade tagit stop och gjort ont

Överallt här i Portugal finns skyltar med ”Velocidade controlada”. Det innebär att om man håller hastigheten genom byarna får man gröna vågen, kör man det minsta för fort blir det rött och man får vackert stanna och vänta på att den gröna lampan ska tändas. Hasse lyckades få rött på ALLA utom tre på vägen till Coimbra. Med tanke på att det är sju mil dit och en himla massa byar så var det duktigt gjort.


Loffe åker traktorvagn och de andra följer efter

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att du ska åka på¨"Åsnekurs"!Triggo ser så jättesöt ut.Hoppas att han får sällskap snart av tjejen.
Ha det gott!
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Agneta. Nog lutar det åt åsnekurs alltid, problemet är att man vill göra så mycket så det blir svårt att välja ibland, vill ju åka på djurskyddskonferans i Baecelona också.
Har vi tur flyttar damen hit nästa vecka, det beror lite på om vi bör kastrera Triggo eller inte. Under tiden får han nöja sig med oss och vovvarna.
Ha det så bra
/Annelie