Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-09

2 författare idag


Har målat gång två på åsnehuset och det ser lite bättre ut nu, det ser i alla fall inte ut som ett enda stort stoppljus ute i hagen. Tänk att det ska vara så svårt att träffa rätt när man tittar på dessa små små provlapparna i färgaffären. Ofta blir man alldeles överraskad när man väl kommit hem och målat en större yta.

Jag har blivit tillfrågad om jag kan ta hand om ett åsnesto som är blind på ett öga, hon har inte levt under de bästa omständigheterna och har ett fult sår på ett ben som ägaren inte ville ta hand om. Hjärtat blödde och jag sa ja så just nu är hon hos Their Voice Portugal och blir omhändertagen och får sitt sår omskött. Hon ska få komma hit efter att jag kommit hem från åsnekursen i England.

Lottie, hoppas Triggo och hon gillar varandra

Triggo hjälper mig lösa korsord

Fick lite dåligt samvete gentemot Chloe men jag pratade med Barry på Cedar Centre idag och han sa att han skulle bli sur på mig om jag inte tog hand om en åsna som hade det eländigt för trots allt har Chloe ett bra liv där på CC och blir väl omhändertagen. Och så får det bli.
Dagen tillbringades således på CC där jag kelade med hundar, gjorde rent och mer eller mindre bröt ryggen i katthuset. Inte för att katterna är tunga utan det är kattlådorna som tar knäcken på ryggen, arbetsvinkeln blir inte den bästa. Men dom har det rent i fint i alla fall och ryggen kureras ju bara man tar det lite lugnt efteråt.
Dom hade fått in en hund som blivit påkörd och ena frambenet var illa tilltygat. Det var avskrapat ända in till benet, stackars krake. Hon blir nu omplåstrad och förhoppningsvis kommer hon repa sig.

Stackars vovve med trasigt ben

Sist jag var till veterinären med Rufus fick jag order att smörja hans kliområden fyra ggr om dan. Men ju mer jag smörjer desto mer kliar han så nu har jag lagt slutat med salvan och köpt små babysockar som jag satt på baktassarna för att han inte ska riva sönder sig så mycket. Han är helt otrolig. De flesta hundar skulle genast ta av sig strumporna men han låter dom sitta kvar. Likadant var det med bandaget efter hans slagsmål med Loffe, det rörde han inte trots att han inte hade krage på sig. Det är som om han vet att man gör det för att han ska bli bra.

Rufus med strumpor

Hej på er där ute, jag blev tvungen att åka hem för att jag bör vara på en födelsedagsfest i morgon, det är en kille som heter Raul som fyller år och det blir en tillställning på en lokal restaurang.
Jag var ju ute och åkte med Hojen över helgen och det var trevligt, och inte bara trevligt utan jag såg en del platser som jag (vissa ställen var helt otroliga) verkligen vill tillbaka till såsom Douro dalen, jag har kört både i Rhen och Moseldalarna men det som var slående här var att kullarna var så höga, och att det var vinodlingar exakt överallt, och otroligt vackert.
Men innan jag kom dit var jag till en by uppe i bergen som heter Caramulo där dom varje år har Portugals största bil- och motorcykelrally. Och det var väldigt välordnat med tonvis poliser, mat och bilar, dessutom har dom Portugals största bil- och mc museum, vilket tyvärr inte säger så mycket.
Men man får och andra sidan betänka att allt byggdes upp för att en man i byn fick för sig att börja samla på bilar och jag tror inte att byn har ens 50 innevånare i dag.

Det är inte varje dag man springer på en måsvingemerca orginal 

Håll med om att den är snygg

Även de unga ska "krökas" i tid

Det är ingen F1:a men den var snabb när den fick fäste

Senare efter det åkte jag som Annelie skrev upp till Santiago de Compostela i Spanien. Dit har jag velat komma i en massa år då det är staden där pilgrimsvägen slutade i gamla tider, och även gör så än i dag. I historisk tid för oss i Skandinavien startade ju pilgrimsleden i Trondhem och gick ner till Lourdes i Frankrike där pilgrimerna vilade sig i klostren innan dom gav sig på det sista benet ut till Santiago för att besöka Katedralen och bese reliken.
Än idag är det många som bengår för att visa sin vördnad för Jesus och Gud, men rekordet slog en ung kille som jag råkade på och började prata med, han var knappast där av religiösa skäl, han var ifrån norra Italien och hade gått i 2,5 månader för att det var billigare än att ta bussen, han sov ute varje natt och klarade sig på 10€ om dan.
Fortsättning följer imorgon

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Jaha kan man vänta sig små åsnefötter längre fram nu när Triggo får en tjejkompis :) Kul att Hasse har hittat nya spännande och vackra platser, kanske något att lägga på minnet. Ha det gott. Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja risken finns att det blir ett litet åsneföl om dom gillar varandra.

Vi får påminna Hasse att lägga ut koordinaterna så ni hittar dit.

Må så gott och kram tillbaka
/Annelie