Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-15

Annorlunda lunch


Välkommen!

Här kan man råka ut för alla möjliga luncher. I dag blev det åsnelunch och det var bokstavligen en åsnelunch. Vi fick kämpa tappert med jämna mellanrum för att inte maten skulle bli tjuvad. Det fanns nio åsnor där men bara fyra av dom gick runt bland borden. Det fanns en hingst där också men han fick inte gå lös, han gick i en lång lång lina, annars skulle det nog bli ohejdat med fölungar.

Ett tag fick vi vara ifred

Slicka tallriken måste ju även en åsna

Och törstig kan man bli

Dom försöker sno vår lunch som dukas upp på tag-själv-bordet


Det var ett ställe strax utanför Leiria som heter Burritos Arre e Xó, dom håller på med olika event med åsnor och ordnade idag en lunch för att samla in pengar till vaccinationer och avmaskning. Vi for dit för att förutom få en god lunch också förhoppningsvis få reda på mer om åsnor och var man kan få tag på utrustning och sån´t. Det har varit helknepigt att hitta någon form av butik som har hästgrejer och idag fick vi napp, dom handlar sin utrustning i Pombal så nu kommer det bli en tur dit.

Hingsten

Barnridning

Bredvid oss vid bordet satt en kvinna som sålde svenskt hundfoder, Husse. Toppen tänkte vi, det måste ju vara bra men efter en sökning på nätet känns det inte så positivt. Attan att det ska vara så himla mycket spannmål i hundfoder jämt, men det är ett bra sätt att tjäna pengar. Där blev vi besvikna.

En jättego hund....

...som stal mat han sedan grävde ner :-)

Fölungen påminner lite om Rufus

Öronen var så långa, fick inte plats i bilden
Efter den här dagen kan jag bara konstatera att åsnor och getter har mycket gemensamt. De är båda nyfikna, sociala och fulla i bus. Man kan bara inte annat än att älska dom. Båda är de underbara djur!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.0 kommentarer: