Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-05

Blixt och dunder och fikongott


Runt om kring oss mognar fikonen men våra väntar på sig. Antagligen har vi en sen sort eftersom de fortfarande är stenhårda. Tur har vi dock som har snälla vänner som mer än gärna delar med sig, denna gång var det Mandy som var givmild.
Förra året gjorde jag Fikon i congac som inte blev goda, de smakade urk rent ut sagt. I år testar jag ett annat recept med apelsinskal och kanel. Lagen är lovande och om ett par dar vet vi om det är lyckat. Som tack till Mandy fick hon en burk och vi fick i vår tur en burk med Fikonchutney av henne, ska bli spännande att prova.
Gjorde en liten efterrätt med fikonen också, på en bädd av kakaokvarg lägger man fikon och toppar med marängsmet som ska stå en stund i ugnen. Kanongott!
Bara våra fikon är klara ska det bli fler testningar av olika recept.

Fikon i cognac och en liten efterrätt

I natt bröt ett riktigt oväder ut. Åska och blixtar som heter duga med ösregn. När jag stod i köket började det hagla och det lät så jag trodde hela taket skulle rasa in. Riktigt läskigt.
Stackars Duro mådde riktigt dåligt. Han blev så stressad och bara sprang omkring och fläsade, till slut kröp han in under sängen och där låg han tills vädret lugnade sig.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få0 kommentarer: