Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-30

Hur man lurar en åsna och hund som älskar doktorn


Det småregnade lite när vi påbörjade morgonpromenaden med hundar och åsna. Ingen av dom tycktes ha så mycket emot det utan knallade glatt på. Hasse och hundarna går lite fortare så de kommer alltid hem fortare än mig och Triggo, det tar lite längre eftersom han dels går långsammare och dessutom får han beta lite godsaker längs vägen. När vi kommit halvvägs öppnade sig himlen vilket Triggo inte alls uppskattade och han vägrade ta ett steg till. Jag stod bra länge i ösregnet och försökte få honom att knalla på, men nej då, det ville han inte. Till slut kom jag på ett trix man kan ta till när man vill få fölungar att lära sig gå i grimma och följa med. Dom kan vara lika tjuriga dom och fullkomligen växa fast i backen.

Regn!

Jag tog av grimskaftet (snöret man leder dom i), satte ihop det så det blev en stor ögla. Denna ögla la jag över ryggen och ner över bakbenen, på det sättet blir det ett påskjut bakifrån samtidigt som man kan leda i grimman. Ett bra sätt att lura dom att knalla på.
Det funkade och vi kom hem till slut och Triggo kunde få lite torrt hö i sitt lilla hus och komma undan regnet vilket han uppskattade. Jag tror inte det blir någon mer promenad de närmaste dagarna eftersom det lovats mer regn.

Det röda strecket på baken illustrerar min påskjutshjälp

Rufus fick träffa sin kompis veterinären idag för en liten check up och påfyllning av medicinförrådet. Det är nog den enda hund i världen som verkligen älskar sin veterinär. Vi var lite tidiga så vi tog en fika på stan och gick sen för att vänta utanför kliniken. Rufus stod där utanför och gnydde och ville verkligen komma in och när dom äntligen kom blev han överlycklig. Inga sorgsna miner här inte som de andra hundarna, och definitivt inte som Otto som inte ens vill gå in i väntrummet.

Rufus och hans älskade veterinär

Goda nyheter så här långt. Bytet av medicin har varit en höjdare. Håret har börjat växa, han kliar sig nästan inte längre även om han slickar en del på framtassarna fortfarande så att han får ha babystrumpor på natten. Han har börjat leka och lagt på hullet.
Han ska ha sin "komedicin" i 15 dagar till, sen får vi se om han behöver ha den i 15 dagar till. Håller tummarna allt jag kan för att det ska funka fullt ut eftersom detta är det sista hoppet.

Vi fick påhälsning av en liten pippifågel

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Håller tummarna för att Rufus ska bli bli bra. Regn är behövligt men inget roligt att vara ute i förstår Triggo till fullo. :)
Ha de gott Maggan

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Med alla som håller tummarna kan det ju inte gå annat än bra :-)

Sköt om er
/Annelie