Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-29

Kulturdag


Det är lite grått och trist väder just nu. Höstregnen har börjat men tack och lov är det inte kallt, man kan fortfarande gå i linne dagtid. Vi bestämde oss för att få en dos kultur så vi for iväg mot Coimbra för att titta på Conimbriga (Google koordinater 40.099396,-8.48973), ruiner från romartiden. En hel del är otroligt nog väldigt välbehållna trots att det gått så många år. Mer kan läsas här


 

Under markytan gömmer sig en hel stad

En swimmingpool

Ett sätt att göra pelare

Mosaik

Mer mosaik


Sybehör inne på muséet

Oljelampo

Skrivdon, sylvassa

Otroligt att färgen sitter kvar

På vägen dit upptäckte vi att det var festligheter med tillhörande marknad i Penela och där stannade vi till en stund och åt lite gottiga bakverk. Inte bra för dieten förstås men ibland måste man ju synda, inte sant?

Marknadsplatsen i Penela

Mycket fint handarbete fanns det

Och en fin gammal bil

På vägen hem tänkte vi fortsätta vara kulturella och kika på Villa Romana som vi sett sevärdsskyltar om. Vi svängde vid den första skylten och som vanligt är i Portugal försvann vägvisningarna efter ett tag och någon Villa Romana lyckades vi inte finna. Men en sightseeing bland vinodlingar blev det i alla fall. Vi får prova att svänga vid den andra skykten nästa gång, kanske det funkar från det hållet.

Skriv gärna en kommentar, alltid roligt att få

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken spännande resa du gjort :) Så mycket du lärt dig om åsnor !
Trodde att de var nästan identiska med hästar...Så fel man kan ha :)
Var i London i somras och flög också till Gatwick. Det som slog mig med den flygplatsen var att allt var så superrent och snyggt. Toaletterna var blankpolerade. Motsatsen till denna snygga flygplats var JFK i New York. Sliten och ofräsch. Alltid kul att läsa din blogg. Kram Lotta från forumet.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Lotta! Kul att du gillar bloggen, det är såna ord som gör det extraroligt att skriva.

Ja vi tror nog alla att åsna och häst är lika så man blir förvånad när man upptäcker att det inte är så. Det är så spännande att lära sig hur de funkar. Nästa steg blir kurs i beteende som också är helt annorlunda.

Ha det så gott och kram
/Annelie