Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-06

Damernas


Oj vad fint gubbarna arrangerat för oss damer igår. Det var fint dukat och alla bord hade sitt eget blomnamn, vi satt vid Dalia-bordet. Alla fick en välkomstdrink, varsitt diplom "Diploma da Mulher do ano" (Diplom Årets kvinna), en varsin blomma och en liten dikt låg på varje tallrik. På min stod det ungefär att Adam gjordes först som prototyp, därefter tog gud det kurviga revbenet och gjorde den perfekta kvinnan :-)

Vi väntar

Diplom, blomma och en liten "dikt"

Det startades som vanligt med lite plock såsom ost, bröd, oliver och lite annat som redan fanns på bordet. Det serverades vin i alla former, sangria och juice till maten. Först kom en härlig fisksoppa in, efter det var det någon form av kött med ris och pommes frites. Det gällde att inte äta för mycket för man var ju tvungen att testa efterrättsbordet också, och det var inte nådigt. När jag fotade bordet tyckte jag att det var mycket där men de fyllde på med ännu mer godsaker så det var proppfullt. Man vill ju prova så mycket som möjligt så det blev en liten bit av varje = proppmätt!

Männen passade uppEfterrättsbordet innan det blev proppfullt


Rena konstverket, väldigt fyndigt

Melonen bidde en barnvagn

Attack på efterrättsbordet

Första tallriken med godsaker


När man trodde att det var färdigätit så tog presidenten för föreningen till orda. Vad det handlade om vet jag inte riktigt, jag tror att det var ett tal för den 6:e dam-middagen, de började sjunga Happy birthday to you fast på portugisiska, sen kom det champagne och tårta.

Tal

Efter allt detta var det dags för kaffe och likör, sång och musik och tanterna rockade loss.

Full rulle både på tanter...

...och barn

Sammantaget en mycket trevlig kväll och hela kalaset gick på 12,50€. Helt otroligt.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det var ett tag sen, men ibland blir det så. Vilka härliga luncher och Ladys Dinner ni har! Ni lever i de bästa av världar.Gubbarna hade verkligen ansträngt sig förstår jag. Det såg jättefint ut. Och priset.... det ska vi inte tala om.
Hälsningar
Agneta, Robi och Åke

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej på er och hoppas ni har det bra. Nog var det en fantastisk middag alltid och vi kände oss verkligen höjda till skyarna, en mycket trevlig känsla måste jag säga.
Ha det så gott
/Annelie