Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-03

Hundregler i Portugal


Tanken var att det skulle bli en hundpromenad med Otto, Jack och Brigitte på stranden idag men den fick bli lite ändrad för Jack var ute på upptäcksfärd och kom hem sent. Det fick bli en socialiseringspromenad i stan istället med tillhörande obligatoriskt cafébesök. Carmen kom också till cafét och vi hade ett trevligt litet samkväm.


Tråkigt nog kunde vi ju inte släppa hundarna så de fick rasa runt och leka som de helst ville. Så´nt är livet boys.
Jack skulle till veterinären och bli chipad och få sprutor så Otto och jag följde med, bra träning, och det är något han behöver mycket. Han uppträdde både osäkert och hotfullt på mottagningen. Inte bra. Han är så himla osäker i sig själv och man blir själv osäker när han beter sig och det i sin tur smittar av sig på honom. Never ending story.

Man kan småbusa i koppel också

En tuff liten krabat kom fram och hälsade. Otto nosade lite och tappade fort intresset men Jack var desto mer nyfiken

Det kom en fråga genom bloggen om hundar måste ha munkorg på bussar och tåg här. När vi ändå var i stan passade jag på att gå till station och ställa frågan.
Ja, de måste vara vaccinerade, registrerade på kommunen och bära munkorg och det gäller alla hundar. Hur man gör som turist om man har hund och åker tåg vet jag inte eftersom dom inte är registrerade men det borde vara lugnt bara man har munkorgen på. När man går på stan är det de potentiellt farliga raserna, såsom Rotwailer, Pitbull, Dobermann, Mastiffer mm, som måste bära munkorg  och det är koppeltvång vilket inte många tycks bry sig om. De flesta går med sina hundar lösa på stan. Än så länge har vi aldrig blivit kollade och jag tror inte polisen bryr sig särskilt mycket.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: