Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-12

Pumpatime!


När jag var i Caldas da Rainha fick jag med mig en pumpa hem. Den var inte så stor (tack o lov) men räcker ändå till mycket. I dag blev det pumpasoppa till middag, riktigt gott men ack så varm. Råkade spilla lite på tummen och det blev brännblåsor, aj aj. Ska ni göra pumpasoppa någon gång så var försiktig, den tycks bli varmare än andra soppor.


Av halva pumpan blev det pumpamos där hälften av moset blev en Amerikansk pumpapaj, andra halvan av moset är i frysen till nästa omgång paj eller vad man nu hittar på.


Förutom detta blev det en massa pumpa kvar som ska bli pumpamarmelad med wiskey och vanilj, det låter så spännande. Tur att det inte var en så´n där jättepumpa man ser ibland på bild, då hade det nog aldrig tagit slut. Vad gör folk med alla pumpor de odlar? Trädgårdarna är fulla av dom, eller görs det mest bara lyktor till Hallowen och fruktköttet ges till djuren eller kastas? Vem vet, kanske de lever på olika pumparätter halva året?

Hasse har börjat riva övre badrummet med början att frigöra badkaret som är väl inpackat i cement och tegel. Inte helt enkelt arbete.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja ni har då ingen brist på sysselsättning vare sig i köket eller i badrummet. Att man kan göra så mycket av en pumpa visste jag inte. När vi var på Öland så såg vi massor av pumpor och då undrade jag också vad de skulle göra med alla. Snart är det Halloween och då går de säkert många åt till lyktor. Vi börjar snart räkna dagarna...... :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja man undrar om dom bara gröper ur pumporna och slänger innehållet. Det är väl inte så vanligt att man tar hand om pumpaköttet i Sverige, eller?

Förstår att ni längtar tills ni styr kosan söderut :-)

Ha det så gott
/Annelie

Anonym sa...

Harsjälv renoverat ett badrum från sent 40 tal med inmurat badkar och tjära som fuktspärr.
Är inte avundsjuk ett ögonblick:-))

MVH| Åke i Göter

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åke, jo det är ju en del besvär och här har dom förvisso missat allt tätning men eftersom badkaret saknar fötter så har man fyllt upp under och på alla sidor med murbruk (fråga mig inte hur dom har fått in det på baksidan då badkaret sitter dikt betongväggen), men det är en hel-etes massa som jag måste bära ut, och jag är faktiskt inte särskilt avundsjuk på mig själv. Men jag måste inte vara klar förrän i Februari.
Hasse