Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-20

Rätt dag...


Ibland beter sig Firefox väldigt underligt när jag ska skriva på bloggen. Inlägget jag skrev igår hamnade som utkast, upptäckte det först ikväll, så idag blir det två inlägg publicerade. Tänk så det kan bli.

Idag var det i alla fall rätt dag för Feira de Santa Iria (mer info om Santa Iria).  Varje år hedrar man Tomars skyddshelgon genom att vandra genom stan och slänga blomblad i floden som ska symbolisera helgonets blod. Vi for in i tid för att vara säkra på att inte missa allt och för att få hyfsade platser så man kunde se något. Processionen skulle starta kl 11 och vi väntade och väntade, den kom igång först vid halv ett-tiden.

Igår var floden grön - idag var den brun pga regnet, ibland går det fort

I väntans tider

Början på processionen med hästar...

...och efter gick dyngplockarna. Rent ska de´ va´

Alla freguesia (typ delkommuner) har sin egen flagga...

...här är vår

Här kommer Santa Iria

Barnen kastar blomblad i floden

Det var gott om folk som tittade

Medan vi stod där och väntade kom en man fram och frågade om vi var svenskar. Han kände igen Hasse från bloggbilder :-). Lars-Göran och hans fru Mait är ute med sin husbil och har gjort ett stopp på campingen här i Tomar. När processionen var över gick vi alla fyra till torget och tog oss en fika och hade en trevlig pratstund. På tisdag ska vi på besök i Convento de Cristis vingård med tillhörande vinprovning och liten lunch och våra nyfunna vänner bestämde sig att följa med på det äventyret. Det ska bli jättetrevligt.

Fika med Lars-Göran och Mait

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Kul med svenskt besök förstås !!!
Om vi inte jobbade så skulle vi oxå
dragit med vår Bobil o övervintrat !!

Ha det gott.......

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tänk att det där arbete ska inkräkta på fritiden, trist. Hoppas ni kan komma iväg så småningom och njuta av värmen söderut.
Ha det så gott tills dess :-)
/Annelie