Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-29

Röntgen och grindförhoppningar


Nu har man röntgat tänderna i Portugal också. Det är inte als som i Sverige där dom pillar in en vass plastgrej i munnen som alltid tycks skava och göra ont i gommen eller någon annanstans i munnen, inte heller trycker dom en röntgenmanick hårt mot kinden.
Med denna apparat förstår jag att tandläkarna här inte har någon röntgen på kliniken, den var stor och väldigt avancerad. Man fick sätta hakan på ett stöd och bita med framtänderna på en liten plastbit, sen satte apparaten igång att tuta och brumma och fara runt hela huvudet så alla tänder blev fotade på en enda bild.


Fort gick det, behövde bara vänta 10 minuter trots att väntrummet var proppat med folk, sen väntade jag 10 minuter till för att få med mig en CD med bilden att lämna till tandläkaren.
Nyfiken som man är så petade jag in CD:n i datorn och lyckades, efter en himla massa klickande på olika mappar och filer, hitta min bild. Hur flådigt som helst.

En liten filmsnutt som visar hur Loffe försiktigt inbjuder Rufus till lek. han är så söt när han ligger där och vinkar. Och självklart kommer Otto och lägger sig i med jämna mellanrum.Vi har ju försökt få tag på någon som kan göra en ordentlig grind vid infarten, helst en skjutbar, men det har inte varit lätt. Det är fler som varit här och kollat och sagt att de ska lämna offert men har aldrig hört av sig något mer. I dag dök den sista i raden av tillfrågade upp, nu återstår att se om dom lämnar någon offert.
Det är så konstigt. Portugal är ett land i kris och alla klagar att det inte finns jobb nog. och när man erbjuder dom jobb så kommer dom inte. Hade det varit en annan så hade man verkligen nappat på alla jobb man kunde få. Vi är inte ensamma om fenomenet, det är många som är irriterade och förundrade över detta.

Det var en gång en kudde... Kolla in blicken på Rufus

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: