Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-21

Rufusbus


Rufus mår så mycket bättre nu. Loffe har lugnat ner sig i sina attacker gentemot Rufus och jag tror faktiskt att det beror på hans allmäntillstånd. Djur har ju en förmåga att attackera de som är sjuka och svaga och nu när Rufus är så mycket bättre är det inte lika inbjudande längre att gruffa.
Rufus har till och med börjat leka, något han inte gjort tidigare. Ikväll rumlade han och Otto runt som besatta för första gången och hade jättekul. Dom har haft några taffatta lekförsök tidigare men idag blev det på riktigt. Loffe gruffade inte över det vilket han alltid gjort tidigare utan han sprang bara dit och kollade vad de höll på med sen hoppade han upp i soffan igen.
Tog en liten filmsnutt, tyvärr är den ganska mörk (även om Ottos tänder lyser vita) men man kan ändå se att dom har kul. Och jag myser :-)Cedar Centre och volontärarbete idag. Meningen var att vi skulle mäta åsnor inför täckesbeställningen men det var så mycket att göra idag så det blev inte av. Lorraine har lovat fixa det på Onsdag.
Dom har haft en by-hund där på hägnet för rehabilitering efter att den blev påkörd. Benet läkte bra och hunden återvände till sin ägare som tyvärr satte henne i kedja igen. CC-folket upptäckte att hon var högdräktig så de sa att hon behövde koma tillbaka till hägnet för att benet inte var bra. En liten nödlögn för man kan ju inte låta henne valpa ute fastsatt i en kedja. Nu får hon i alla fall tak över huvudet, varma goa filtar och ordentlig omvårdnad. och valparna kan få vettiga hem istället för att de också ska hamna i kedja någonstans. Man blir galen på oansvarigt folk, de kedjar fast en tik så traktens alla hanhundar kan komma och förlusta sig. Det är ingen fattig man som äger hunden så han skulle gott kunna kastrera henne, men det är inte lätt att övertyga folket här. Det är ju också knepigt när det är en granne som äger hunden, det gäller att ta det varligt.

Två engelska gentlemen har tagit semester i tre veckor för att åka till CC och måla om alla byggnader. Helt fantastiskt gjort och snyggt blir det!

Glada målande engelska volontärer

Vilostund i hagen

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Herregud så gott att se Rufus och Otto leka. Jag upplevde något liknande igår men då var det vår unge herre Baldo som fullkomligt fick fnatt och busade loss med mig. Det tog ju "bara" 18 månader innan han vågade. Han galopperade, morrade, hoppade upp i soffan och ner igen. Han kastade en leksak högt upp i luften och fångade den.

Så mysigt-

Idag skall de få besked på Camaran angående svartbygget. Håll tummarna.

Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åh va roligt att det äntligen lossnar för Baldo, det lär vara en hel del i ryggsäcken hans som ska gås igenom. Han har kommit en bra bit i Pavlovs trappa :-)
Man blir lycklig ända in i själen när framstegen kommer.

Nog håller hela gänget här både tummar, tassar o hovar.

Kram från oss alla
/Annelie