Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-31

Skola igen


Det blev inget skrivet igår för jag hade en eländig huvudvärk och tappade lust och ork att skriva. I dag är det bättre även om det fortfarande finns rester av den. Förhoppningsvis får jag bettskenan snart så jag slutar bita ihop och därmed slipper en värkande knöl.

Då har vi börjat skolan igen. Denna gång i Tomar med pensionerade volontärlärare och med böcker att arbeta med som innehåller mer än dessa eländiga verb, precis så det bör vara när man är nybörjare. Det känns mycket bättre och det blir mer konstruktivt med riktiga läroböcker än när det är lösbladssystem med allehanda konstiga texter som ingen begriper.
Förra året då vi gick i Tomar fick vi uppgift om att vi skulle använda en viss bok (som vi inhandlade men sen sa de att det var fel bok) men det blev inget av det eftersom lärarens bok som skulle kopieras försvann. I år har hon införskaffat en ny bok (samma som den vi inhandlade förra året) som kopierats upp så nu har vi ett orginal med tillhörande uppgifter och CD + en kopierad bok.


Vi fick höra att det blir lektioner i Ferrera do Zezere också trots allt. Tidigare sas det att det inte fanns pengar till nya kurser men nu ser det ut att ha löst sig. Vår gamla lärare, Dacio, har slutat, han har fått jobb i en annan skola, så det kommer bli en ny lärare. Förhoppningsvis en lärare som inte bara tjatar verb. Vi ska i alla fall gå dit och kolla vad det blir.

En gång i månaden är det loppis i Miranda do Corvo där Cedar Centre står och säljer grejer. Nu har jag gjort i ordning en låda med getmjölkstvålar som dom kan sälja till förmån för djuren. Hoppas dom får sälja många så det blir en slant.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: