Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-24

Skolgång och adressbryderier


Förhoppningsvis blir det en funkande skolgång denna gång. Vi gick på info-mötet på skolan här i Tomar idag. Det är som förra året, inga pengar till en riktig skolgång utan det är pensionerade volontärlärare som ska undervisa. I år ska vi få arbeta med riktiga skolböcker och då lär det förhoppningsvis bli struktur på lektionerna. Förra året var det ju lite hipp som happ alltihop, rena katastrofen, ena gången skulle vi högläsa långa avancerade tidningsartiklar som ingen förstod och nästa gång skulle vi placera några ord i bokstavsordning.
De tycks inte ta så allvarligt på det här med copyright i Portugal. Vår lärare ska lämna in sin lärobok till en pappershandel som kopierar och spiralbinder hela boken som vi sen får köpa för en tredjedel av priset för vad en riktig bok skulle kosta.

Läcker skalbagge

Jag har fått svar från mitt B&B i England att det går bra att leverera åsnetäckena dit. Men jag fattar inte hur jag ska fylla i adressformuläret på täckes-sidan. jag skrev och frågade B&B:t vad som var postnummer i adressen och vad jag skulle skriva som stad, Sidmouth eller Devon. Hon fattade nog inte riktigt vad jag menade, jag fick bara adressen på nytt så nu har jag skrivit till Dinky Rugs och bett om en liten förklaring. Dom har ju inte riktigt samma adress-system som jag är van vid, där det finns ett tydligt postnummer osv. Ibland känner man sig lite bakom. Kanske någon av våra läsare är hemma på detta? Adressen lyder: Southcroft, Arcot Road, Sidmouth, Devon, EX10 9ES

Snart kan jag beställa, bara jag fattar hur adressen skrivs :-/

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vet inte om du fått något svar på din fråga? Men staden är Sidmouth, Devon är området o postnumret är det som kommer sist, EX10 9ES.
Må gott hälsar Louise från en regnigt o blåsigt Göteborg

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Louise,hörde att det är stormigt i Sverige, hoppas ni klarar er utan alltför mycket elände.
Tack snälla för ditt svar, jättegulligt av dig. Jag var lite otålig så jag löste det genom att skriva till företaget och fråga och dom svarade så snällt.
Ha det så gott och hoppas vädret bättrar sig snart

/Annelie