Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-07

Volontär och lekfull Rufus


Ikväll är jag helt slut. Har varit på Cedar Centre hela dagen och volonterat, åkte vid nio och kom hem vid åtta. Det har varit rengöring, lusletning på kattungar, pyssel med åsnor och så har vi promenerat ca 30 hundar. Vi var tre som gick och man kan ta maximalt 2 hundar var om dom är sams och dom är enormt livliga när dom väl kommer ut så det har blivit några promenader idag. Var inte beredd på det så inte hade jag vettiga dojjor heller så nu är fossingarna ganska trötta.

Några hundar på tur

En av åsnorna där är ljusgrå och har väldiga problem med att flugorna äter på hennes ben. Fick ett tips om att man kan gnida in benen med eucalyptusblad, vilket ger en doft som flugor inte gillar. Hjärnan började arbeta, vad kan man hitta på att mosa och blanda dom med? När jag kom hem googlade jag på det och det visade sig att hundar, katter och hästar inte tål eucalyptus, antar att det gäller åsnor med. Så den braiga idén föll och nu får vi försöka tänka ut något annat istället.

Igår kväll när vi gick och la oss fick Rufus sitt första riktiga busryck. På golvet i sovrummet har en liten tygråtta legat orörd jättelänge och igår blev Rufus full av energi och började härja runt i sovrummet som en tok. Jag blir så glad, det måste ju betyda att behandlingen funkar och att han är på väg tillbaka till ett glatt liv. I kväll fick han ett till ryck och for ut och in som en tok med Otto efter sig som försökte hänga med. Det är så himla kul att se honom.

En vacker mal

Hasse har ägnat dagen åt att samla ihop allt ris som blivit vid "olivträdsstädningen", det kommer bli en rejäl brasa då det är dags att tända. Det blir en slags majbrasa men istället för att hälsa våren välkommen får vi väl välkomna vintern istället.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Nej någon vinter får ni inte välkomna än....vi vill till värmen nu. Här hemma är det bara 12 gr och har regnat. Nu hoppas vi dagarna går fort så vi får komma iväg. Underbart att Rufus är på bättringsvägen. Lyckans hundar och andra djur som har så snälla skötare, som ni är.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Lugn! Det dröjer innan vi tänder brasan och vi får väl ändra det till att välkomna hösten och kniper det får vi väl vänta till i vår. Allt för er :-)
/Annelie

Aura sa...

Hej Annelie,
Spara olivblad till rökelse, mums luktar gott och bär med sig välsignelse.
Oliv kvistar kan användas liksom äppel kvistar till att röka kött o fisk, ger en anning smak..
Varm hälsning...Aura