Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-29

21° i skuggan och strålande sol


Vilken kanondag vi haft. Lika kallt och blåsigt som det var igår lika soligt, varmt och näst intill vindstilla har det varit idag, både tröja och långkalsonger åkte av och vi kunde sitta i t-shirt, helt otroligt att man kan göra något sådant i slutet på November. Olivskörden var en ren fröjd idag och alla vovvar och åsna fick vara med. Tidigare har inte Rufus fått vara med för han smiter under elstängslet (av någon anledning får han inga stötar som de andra) och bara traskar iväg med svansen i vädret. Hittade spårlinan som han blev kopplad till så han kunde vara med han med till hans stora lycka.
Med en god bok i örat, Alexander McCall Smith: Kärlek, vänskap och choklad, gick arbetet extra lätt.

Vi tog en paus på dan och for till Säo Pedro för intagande av lunch. Där talar ingen engelska så när tjejen föreslog något för Hasse sa han Ja tack och fick in en bläckfiskgryta med ris (det såg ut som en hög ringar och maskar, blä för min del) Jag tog en soppa, de brukar vara goda och ett säkert kort. Smaken var det inget fel på, inte heller bönorna eller potatisen som var i soppan men "köttet" var ingen höjdare. Massor med fett och svål som fick hamna på ett fat bredvid, inte riktigt min grej, kanske man uppskattat det om vore född och uppvuxen med det men det går bara inte att svälja eller tugga de ingredienserna.

Rejäla portioner och jag fick en alldeles egen soppskål

Fett och svålsamlingen

Sobremesens utseende (efterrätten) var desto mer tilltalande

Vi fick ihop 1,5 säck idag som ska rensas i morgon och sen tas till presseriet. Grannen har varit väldigt arbetsam, han har hitintills fått ihop 1910kg och ska plocka mer i morgon. Undrar om dom också ser oliver när de blundar då det är dags för att sova?

Tog en promenad med Triggo som skötte sig riktigt bra utom när några människor kom gående bakom oss. Han var så nyfiken och det gick inte att få honom fortsätta förrän dom passerat men bara dom gått förbi så knallade han glatt på, de funkade som "draghjälp".


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: