Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-23

Elfel och kattvänlig Rufus


Det händer inte så mycket just nu. Jag känner mig lite rasslig och det tycks smitta av sig på alla, t.o.m hundarna, utom Otto då förstås, är lugna.

Rufus var till sin favoritveterinär igår. Den rackarn har gått upp lite till efter veckan hos sin grandma som Wendy kallar sig. Vid förra besöket sa veterinären att "Nu räcker det" (med viktuppgång alltså) och så kommer vi dit och han har blivit lite mer tung. Nu är stackarn satt på diet han också, men han har ju sällskap av mig så då kanske det blir lite roligare :-)
Han fick sin flytande komedicin för 15 dagar till och vid nästa besök ska det göras skrapprov på huden för att se om all Demodex (hårsäckskvalster) försvunnit. Har vi tur är allt borta och har vi otur finns kvalsterungarna kvar och han får fortsätta ett tag till med medicinen.

Rufus och Harry morgonmyser

Här fick Maggie plats på ett hörn också

Vi har ett rejält huvudbry när det gäller elen. Det är något konstigt med kylskåpet. Allt funkar perfekt en vecka eller två sen helt plötsligt slår huvudsäkringen eller strömfelsbrytaren ifrån. När kylskåpet är inkopplat på övervåningen är det strömfelsbrytaren och drar vi en skarvsladd till nedervåningen går huvudsäkringen där nere. Häromdagen slog strömmen av en 6, 7 gånger, idag "bara 2. Vi tänkte att det kanske var elaggregatet till elstängslet men det hjälpte inte att koppla ur det, det enda som hände var att det inte slog ifrån så ofta.
Vi har pratat med butiken där vi köpte kylskåpet och de har lagt in en felanmälan så förhoppningsvis kommer någon hit snart och kollar upp kylen. Det skumma är att det kan gå veckor då allt är som det ska, sen plötsligt går själva f-n bärsärkargång.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Prova att vända kontakten i eluttaget så att fas och nolla byter plats.

MVH / Åke i Götet